Gemeente Heerhugowaard


Nieuwe dienst- regeling Connexxion en NS

Ook Connexxion rijdt vanaf zondag 13 december een nieuwe dienstregeling. In Noord-Holland Noord gaat een groot aantal wijzigingen plaatsvinden in het busvervoer, waarbij de goede elementen uit de oude dienstregeling van vóór december 2008 zijn gecombineerd met de goede elementen van de dienstregeling van het afgelopen jaar. De volgende lijnen die door Heerhugowaard rijden kennen een routewijziging:

Lijn 7 Bergen â Alkmaar â Heerhugowaard NS â Reigersdaal De route in Heerhugowaard wijzigt tussen de Edelstenenwijk en het station. Voortaan rijdt de bus via de W.M. Dudokweg, zodat het bedrijventerrein Beveland beter bereikbaar is. Er komt een nieuwe halte nabij opleidingscentrum Espeq. Hierdoor zijn grote bedrijven/instellingen als Espeq, Ziggo, het nieuwe kantoor van de GGZ en het toekomstige hoofdkantoor van het Hoogheemraadschap beter bereikbaar.

Lijn 360 Regionet, Alkmaar Hogeschool - Alkmaar NS - Heerhugowaard De route wijzigt. Voortaan rijdt de bus in Alkmaar door naar industrieterrein West Vleugel. Ook hierdoor zijn meer arbeidsplaatsen bereikbaar per openbaar vervoer.
Verder worden in Heerhugowaard de haltes van lijn 360 voorzien van dynamische reizigersinformatie (DRIS), waardoor reizigers altijd op de hoogte zijn van actuele vertrektijden en mogelijke vertragingen. Met subsidie van de provincie zal de gemeente volgend jaar nieuwe bushokjes en fietsenstallingen plaatsen.

Lijn 161 Ursum - Heerhugowaard â Langedijk
De route wijzigt. Voortaan rijdt de bus van Langedijk naar Ursem, via Heerhugowaard Station. Het is dus niet meer mogelijk om met deze bus naar Avenhorn of Hoorn te reizen. De bus rijdt in Broek op Langedijk tot aan bushalte Doofpot. Reizigers uit Noord- en Zuid-Scharwoude die naar Heerhugowaard willen moeten straks overstappen bij de halte Doofpot.

Lijn 130 Alkmaar - Heerhugowaard - Wieringerwerf â Kreileroord De route wijzigt en deze bus gaat rijden via Slootdorp.

Met behulp van een subsidie van de provincie zal de gemeente volgend jaar bij vrijwel alle bushaltes in Heerhugowaard nieuwe fietsenrekken plaatsen.

Overige wijzigingen
De nachtbus N69 (Alkmaar - Amsterdam) rijdt niet meer op vrijdagnacht.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via de sms de eerstvolgende actuele vertrektijd te ontvangen van alle buslijnen op de halte. Sms: halte 'spatie' haltenummer naar 3669. Dit haltenummer staat op de haltevertrekstaat boven de vertrektijdentabel.
Een aantal streeklijnen kent ook andere vertrektijden. De nieuwe informatie staat op de vertrekstaten en op www.connexxion.nl. Een folder over de dienstregelingswijziging voor Noord-Holland-Noord staat op de website van Connexxion:
http://www.connexxion.nl/data/upload/2009%20Noord%20Holland%20Noord.pd f
In Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis kan iedereen in Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis met de bus. Gratis OV geldt voor alle bussen binnen de bebouwde kom van Alkmaar. Over het algemeen rijden de bussen vier maal per uur naar het centrum.
Ook bezoekers van Alkmaar kunnen gratis met de bus. De auto kan gratis worden geparkeerd op één van de P+R-terreinen bij Alkmaar, in Oudorp (Keesomstraat) en de Bergermeer (Robonsbosweg).

NS
Ook de NS rijdt vanaf zondag 13 december een nieuwe dienstregeling. De nieuwe dienstregeling wordt getoond in de reisadviezen in de Reisplanner op www.ns.nl. Wie een reisdatum invult op of na 13 december, kan alvast nakijken of er wijzigingen zijn op het traject.