Travel Unie International Nederland N.V.

Eerste groene palm award uitgereikt

Rijswijk, 4 december 2009 â Arke Wageningen heeft tijdens de Op Reis Dagen in Vianen de eerste Groene Palm Award voor het groenste reisbureau van TUI Nederland in ontvangst genomen. Dit kantoor heeft het afgelopen jaar de meeste activiteiten op het gebied van duurzaam toerisme ondernomen en beschikt daarnaast over de beste âgroeneâ kennis. De winnende winkel heeft een leuke dag naar Stichting AAP gewonnen. De medewerkers ontmoeten chimpansee Freddy, de adoptieaap van de Arke winkels, en gaan als vrijwilliger zelf met de dieren aan de slag.

TUI Nederland lanceerde in 2008 als eerste reisorganisatie een duurzaam toerisme beleid speciaal voor de reisbureaus met als doel de klant optimaal te informeren over duurzaam toerisme in de winkels. Het beleid geldt als voorschrift voor de eigen Arke winkels en als advies voor de franchisenemers van Holland Internationaal Reisbureau. Belangrijke onderdelen van het beleid zijn het opnemen van groene activiteiten in het bedrijfsplan, trainingen voor het personeel, het actief informeren van klanten over duurzame vakantiemogelijkheden, het overhandigen van diverse folders en het geven van het goede voorbeeld door zelf milieuvriendelijk te werken.

Finale
Tijdens de Op Reis Dagen in Vianen hebben de vier groenste reisbureaus van TUI Nederland een duurzaam toerisme quiz gespeeld. Deze winkels waren geselecteerd op basis van een score in een duurzaamheidscan. De strijd ging tussen de vier finalisten: Arke Hoorn, Arke Oostburg, Arke Velp en Arke Wageningen. Na twee rondes van groene vragen streden reisbureaumedewerker Hedwig Hubbelmeijer van Arke Hoorn en reisbureaumanager Melanie Velds van Arke Wageningen voor de eerste prijs in de eindfinale. Arke Wageningen bleek uiteindelijk over de meeste kennis op het gebied van duurzaam toerisme te beschikken en nam de eerste Groene Palm Award in ontvangst.

Aanmoedigingsprijs
Holland International Reisbureau Naast de Groene Palm Award voor het groenste reisbureau heeft TUI Nederland ook een aanmoedigingscertificaat voor de groenste franchisewinkel aan Jeannet Jansma van Holland International Reisbureau Jansma Groningen uitgereikt. Deze prijs heeft tot doel ook de franchisekantoren te motiveren duurzaam ondernemen hoger op de agenda te plaatsen.

Kijk voor een overzicht van alle duurzame initiatieven van TUI Nederland op tui.nl/duurzaamtoerisme.