Politie Rotterdam Rijnmond


* SKIMMERS AANGEHOUDEN; BUIT RUIM 200 PASJES EN 10.000 EURO

Politieagenten van wijkteam Binnenrotte hebben twee Roemeense skimmers van 20 en 30 jaar aangehouden. Bij de aanhouding namen de agenten een aanzienlijk geldbedrag en een grote hoeveelheid pasjes in beslag.
Agenten in burger zagen op dinsdag 1 december rond 11:00 uur twee mannen die zich verdacht ophielden in de buurt van een aantal pinautomaten bij station Blaak. Een uur lang namen de mannen om beurten geld op. Daarbij viel op dat ze steeds verschillende pasjes gebruikten. Geüniformeerde collega's hielden de mannen vervolgens aan wegens oplichting.
Tijdens de fouillering bleken de skimmers ruim 2.250 euro aan contant geld en 145 pasjes bij zich te hebben. Na verhoor hebben rechercheurs de hotelkamer van de verdachten doorzocht. Daar troffen ze onder andere nog eens 76 pasjes, 6.770 euro aan contanten en een aantal tickets voor het OV vanuit Engeland naar Nederland aan. Mogelijk gaat het hier dan ook om internationaal opererende criminelen.


* POLITIE HOUDT OPNIEUW TWEE VERDACHTEN AAN VOOR OVERVAL OP EEN

BOUWMARKT

( zie eerdere persberichten d.d. 10 juli wn 14 juli 2009)

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft dinsdag opnieuw twee verdachten aangehouden voor de overval op een bouwmarkt aan de Wormerhoek. Er wordt nog steeds uitgebreid onderzoek gedaan naar de overval op een bouwmarkt aan de Wormerhoek en een poging overval van een snackbar aan de Imkerstraat. Vrijdag 10 juli bedreigden twee mannen na sluitingstijd een medewerker die de bouwmarkt verliet. De medewerker liet hen onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp de winkel binnengaan. De overvallers namen vervolgens een geldbedrag weg en gingen er vandoor in een gereedstaande auto. Eerder intensief rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding van vier
mannen en een vrouw. In de eerste week van oktober werden de eerste vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen afkomstig uit Rotterdam (21), Binnenmaas (26), een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige Rotterdamse. Dinsdag 13 oktober hield de politie een 27-jarige Rotterdammer aan. Vier van hen zijn in bewaring gesteld. Eén persoon is na verhoor heengezonden. Zij blijft wel verdachte in deze zaak. Verder onderzoek leidde dinsdagochtend rond vijf uur opnieuw naar twee
aanhoudingen van een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een
30-jarige man uit Rotterdam-Hoogvliet.
De man uit Capelle is aangehouden in een woning aan de Schermerweg en de man uit Hoogvliet in een woning aan de Steurweg. Deze mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de bouwmarkt aan de Wormerhoek. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.