Gemeente Tilburg

Persbericht
20 november 2009

Bijlage: Persbericht van OP-Zuid: Subsidie van EUR 8,5 miljoen voor Veemarktkwartier

De gemeente Tilburg ontvangt voor de ontwikkeling van de Icoon en het omliggende gebied in het Veemarktkwartier een subsidie van EUR 8,5 miljoen uit het Operationeel Programma Zuid-Nederland, kortweg OP-Zuid. EUR 4 miljoen van de subsidie is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, EUR 1,5 miljoen van het Rijk en EUR 3 miljoen van de provincie Noord-Brabant.

Lily Jacobs, gedeputeerde Economie provincie Noord-Brabant: "Creatieve en innovatieve ondernemers krijgen in Tilburg een plek waar zij kunnen werken, kennis kunnen uitwisselen en zich kunnen ontplooien. Dit is een aantrekkelijk concept dat ook weer nieuwe bedrijvigheid en creativiteit aantrekt: goed voor de cultuur én de economie van Brabant. Het brengt ons weer een stap verder op weg naar de titel BrabantStad Culturele Hoofdstad van Europa in 2018."

Wethouder Joost Möller, Economische Zaken gemeente Tilburg vindt de toekenning van deze subsidie een belangrijk positief signaal voor de ontwikkeling van het Veemarktkwartier als centrum voor creatieve bedrijvigheid en kenniseconomie. "Met het verkrijgen van de subsidie voor het Veemarktkwartier is een belangrijke voorwaarde ingevuld die vanuit de gemeenteraad gesteld is aan het vervolgtraject. Naar verwachting is in februari 2010 het schetsontwerp voor de Icoon gereed. Dan zal ook de verdere besluitvorming over het Veemarktkwartier plaatsvinden."

OP-Zuid

Het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, samen met de steden Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Het is een economisch stimuleringsprogramma dat met bijna EUR 186 miljoen mede wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en met EUR 46 miljoen door het Rijk. OP-Zuid heeft als voornaamste doelstellingen de bevordering van het concurrerend vermogen, een duurzame economische groei en een versterking van de werkgelegenheid in Zuid-Nederland. Met deze projecten wordt op grote schaal invulling gegeven aan de regionale ambitie om Zuid-Nederland verder te versterken tot een Europese toptechnologische regio dankzij het subsidiegeld.

---