RECTIFICATIE: Musical Sister Act naast Londen ook naar Hamburg

04/12/2009 17:27

Joop van den Ende Theaterproducties

RECTIFICATIE:

In tegenstelling tot eerder persbericht van 16.59 uur: De musical Sister Act naast Londen ook naar Hamburg

Amsterdam, 4 december 2009

Het succes van Joop van den Ende's musical Sister Act op het Londense West End krijgt een vervolg in Hamburg. Duitsland wordt het tweede land waar de show vanaf de herfst 2010 te zien zal zijn. Vandaag heeft co-producer Whoopi Goldberg persoonlijk tijdens een persconferentie in Hamburg aangekondigd dat Stage Entertainment Sister Act zal presenteren in het Operettenhaus in Hamburg, een van de drie eigen theaters van de onderneming in de Duitse musicalhoofdstad. De regie komt in handen van onze landgenote Carline Brouwer, die eerder dit jaar co-regisseur was van de oorspronkelijke productie in het Londense Palladium Theatre.

De zogeheten 'divine musical comedy' naar het gelijknamige internationale filmsucces ging op 2 juni in Londen in première en is sindsdien een van de best lopende theatershows in de Londense theaterwijk West End. Whoopi Goldberg: 'Je moet het verleden niet willen herhalen. Probeer met het verleden iets volledig nieuws te maken en dat is precies wat Stage Entertainment met Sister Act heeft gedaan. En zelfs erg goed. Sister Act is een stukje volwassener en groter geworden en dat moet ook als je iets van het filmdoek naar het theater overbrengt. Voor mij was Sister Act al een jaar of 20 jaar geleden, een halve eeuwigheid. Er is nu vooral behoefte aan iets nieuws, fris en opwindends.'

Joop van den Ende: 'Het was uniek om Sister Act met Whoopi Goldberg, Alan Menken, Anthony van Laast, Carline Brouwer, Pattina Miller, Sheila Hancock en vele andere internationale theatergrootheden in Londen te produceren. Ik zal niet ontkennen dat ik enorm trots ben op deze eigen musical, die nog steeds iedere avond een staande ovatie krijgt van het publiek. Dat heeft ons het vertrouwen gegeven om de musical ook in andere landen uit te brengen, te beginnen met een Duitse productie van de show. Duitsland is, na New York en Londen, namelijk de derde musicalmarkt ter wereld. New York verwachten wij in 2011 te realiseren.'

De muziek van Sister Act werd gecomponeerd door Alan Menken, achtvoudig Oscarwinnaar en het creatieve brein achter veel wereldberoemde songs uit Disney speelfilms, waaronder The Little Mermaid, Beauty & The Beast, Aladdin en Enchanted. De songteksten zijn van Glenn Slater, met wie Menken al lange tijd samenwerkt. Het script is geschreven door Cheri en Bill Steinkellner, onder andere verantwoordelijk voor de klassieke televisiekomedie Cheers. Anthony Van Laast, bekend van zijn werk voor zowel de musical als de film Mamma Mia!, is verantwoordelijk voor de choreografie. Het creatieve team van Sister Act bestond verder uit decorontwerper Klara Zieglerova, kostuumontwerper Lez Brotherston en lichtontwerper Natasha Katz.

Sister Act is het verhaal van discodiva Deloris (destijds de rol van Whoopi Goldberg) die getuige is van moord, voor haar eigen veiligheid in hechtenis wordt genomen in het klooster en zich vermomt als non. Haar populariteit onder haar 'medezusters' groeit snel, alleen op de strenge moeder-overste maakt ze geen goede indruk. Wanneer ze zich op het vals zingende koor richt om de nonnen te helpen hun ware stem te vinden en daarbij de armoedige buurt nieuw leven inblaast, loopt ze het risico haar schuilplaats te verraden.





http://www.stage-entertainment.nl