Politie Groningen

Vrijdag 4 december 2009

Provincie Groningen, 04-12-2009

Lucaswolde: politie houdt man aan na hevig verzet

De politie heeft donderdagavond op de Hooiweg een 33-jarige man uit Lucaswolde aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling, bedreiging en verzet tijdens aanhouding. De verdachte had onenigheid gekregen met een 14-jarige jongen en zijn 35-jarige moeder, beiden uit Lucaswolde. De 33-jarige was kwaad geworden op de jongen toen deze op een bromfiets voor zijn woning was langsgereden. De bromfiets was vervolgens door de verdachte vernield. De moeder kwam korte tijd later verhaal halen bij de man. Zowel de vrouw als een 18-jarige jongen uit Lucaswolde werden hierbij bedreigd. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Even later wilden agenten de verdachte bij zijn woning aanhouden. Dit resulteerde in hevig verzet door de verdachte. De 33-jarige wist tijdens zijn verzet meerdere agenten te slaan en daarnaast werd een agent in zijn bovenarm gebeten. De agenten wisten de verdachte met behulp van pepperspray te overmeesteren. De verdachte had vlak voor zijn aanhouding zijn 57-jarige vader uit Grootegast gebeld over het incident. De vader moest van de agenten zijn auto weghalen, zodat zijn zoon in een politieauto kon worden afgevoerd. De 57-jarige volgde de bevelen van de politie echter niet op. Ook hij werd daarom ingerekend. Zijn zoon werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De vader mocht na verhoor naar huis. Een agent moest zich aan zijn bijtwond in het ziekenhuis laten helpen. De diender doet net als een andere politieman aangifte tegen de 33-jarige verdachte. Ook moeder en zoon doen aangifte van vernieling en bedreiging tegen de verdachte.

Groningen: gestolen fiets opgespoord door scherpe dienderblik

De politie heeft donderdagmiddag op de Nieuweweg een gestolen fiets opgespoord. Een politieagent zag een 13-jarige meisje uit Groningen met een mooie damesfiets op het trottoir staan. De diender zag dat het originele beugelslot ontbrak. Bij navraag bleek dat de fiets eind oktober bij het station in Bedum was gestolen. Het meisje had de fiets van haar vader gekregen. De vader, een 40-jarige man, wordt gehoord over de fietsdiefstal. De fiets werd in beslag genomen en op het politiebureau gestald.

Groningen: Stadjer aangehouden voor geluidsoverlast

De politie heeft donderdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De Stadjer veroorzaakte vanuit zijn woning aan de Goudsbloemstraat overlast voor zijn woonomgeving. Hij draaide luide muziek en schreeuwde daarbij hard. Hij kreeg eerst nog een bekeuring uitgereikt voor het veroorzaken van nachtelijk rumoer. De verdachte bleef in zijn woning doorgaan met schreeuwen en schelden. Hij werd daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg op het politiebureau een tweede bekeuring uitgereikt. Aan het einde van de nacht mocht hij weer naar huis.

Kolham: automobiliste gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Hoofdweg in Kolham is donderdagmorgen een 20-jarige automobiliste uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw remde om af te slaan. Een 25-jarige automobilist uit Hoogezand kon niet op tijd remmen en reed tegen de auto van de vrouw. De Hoogezandster moest voor onderzoek mee naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kolham: gewonden bij aanrijding A7

Twee 19-jarige mannen zijn donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de A7 bij Kolham. Het tweetal uit Winschoten en Westerlee zat bij een 20-jarige man uit Oostwold (gem. Scheemda) in de auto. Die bestuurder reed door onbekende oorzaak tegen de achterkant van een taxibusje. De inzittenden hiervan kwamen met de schrik vrij. De 19-jarige mannen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: beschonken vrouw aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Sint Jansstraat een onbekende vrouw aangehouden. Agenten zagen haar door de straat zwalken. Zij spraken haar aan toen ze van haar fiets viel. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. Toen de dienders haar wilden helpen, werden zijn met grove bewoordingen beledigd. Na meerdere waarschuwingen werd ze meegenomen naar het politiebureau. Op de binnenplaats ging de vrouw plotsklaps op de grond liggen. Eén van de agenten wilde haar overeind helpen, maar ook ditmaal reageerde de verdachte agressief. Zij probeerde de diender tegen het hoofd te trappen. Ook schopte de vrouw een agente tegen haar hand. De dronken verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.

Winschoten: vrachtwagencombinatie te zwaar

Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Vlagtwedde is donderdagnacht op de Provincialeweg N367 bij Winschoten bekeurd. De man vervoerde boeten, maar de totale combinatie woog meer dan wettelijk is toegestaan. Op de weegbrug bleek dat er een overbelading van bijna negen procent. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Friezin van tas beroofd

De politie doet onderzoek naar een tasjesroof, die vrijdag in de vroege ochtend heeft plaatsgevonden op het Boterdiep in Groningen. Een 18-jarige vrouw uit Drachten liep rond 5.30 uur met een vriendin langs een bushokje toen een onbekende man langs kwam fietsen. De straatrover griste een tas van de schouder van de Friezin. Hij ging er vervolgens vandoor in de richting van de Korreweg. Het slachtoffer doet aangifte.

Groningen: tweetal mishandelt Sappemeerster

De politie heeft donderdagmorgen twee 21-jarige mannen uit Eelde en Paterswolde aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht in de Poelestraat een 18-jarige man uit Sappemeer te hebben mishandeld. Een medewerker van het cameratoezicht zag de mishandeling en waarschuwde politiemensen op straat. Die konden het tweetal kort daarna arresteren. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: beschonken bestuurder brommobiel over de kop

Een 76-jarige man uit Ter Apel is donderdagmiddag met zijn brommobiel over de kop geslagen op de Havenstraat in zijn woonplaats. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Doordat hij tegen een paaltje reed sloeg hij op de kop. De politie heeft een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In zijn bloed zat bijna 0,9 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.