Politie Flevoland

Politie zoekt getuigen na inbraken in sportkantines

Noordoostpolder, 04-12-2009 o In de afgelopen weken zijn een groot aantal sportkantines in de Noordoostpolder het doelwit geworden van inbrekers. Met grof geweld werden deuren geforceerd en wisten de daders binnen te komen. In de meeste gevallen werd er geld en etenswaren weggenomen. De recherche van Emmeloord heeft de zaken in onderzoek en is dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze inbraken.

Eind oktober begon de inbrakenreeks in de kantine van SV Urk. Daarna volgden sportkantines in Emmeloord, Rutten, Bant en Luttelgeest. Afgelopen week, in de nacht van woensdag op donderdag werd de sportkantine van SV Urk nogmaals door inbrekers bezocht. Diezelfde nacht werd ook in het naastgelegen clubhuis van de tennisvereniging ingebroken. Datzelfde gebeurde ook in Nagele. Daar werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in de kantine van VV Nagele en in het onderkomen van de naastgelegen tennisvereniging.

Als gevolg van de inbraken blijven de meeste clubs met een enorme schadepost achter. Nadat de daders de toegang hadden geforceerd gingen ze ook in het pand hardhandig te werk. Afgesloten binnendeuren werden met grof geweld opengebroken om zo bij het geld en de etenswaren te komen. De meeste sportkantines waren niet voorzien van een alarmsysteem en dus konden de inbrekers veelal ongestoord hun gang gaan.
De politie in de Noordoostpolder houdt de onderkomens van de plaatselijke sportclubs nauwlettend in de gaten, maar roept ook de hulp van de burgers in. Mensen die iets verdachts zien of horen wat met deze inbrakenreeks in verband kan staan kunnen dit melden via
1-1-2 alarm.

Uw tip!
Mensen die meer informatie hebben over deze inbraken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Emmeloord via 0900 8844. Ken jij de dader of kent de dader jou? Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000!