Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 4 december 2009 Nr. 211

Publiekszaken gemeente Venlo verhuist naar Prinsessesingel

De afdeling publiekszaken van de gemeente Venlo verhuist in maart volgend jaar naar het voormalige CWI-gebouw, aan de Prinsessesingel 30 in Venlo. Naast publiekszaken zullen ook het Bouwpu t en de fractiekamers in het gebouw komen.

Bijna de gehele ambtelijke organisatie is inmiddels verhuisd naar het Kazerneterrein in Blerick. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ook de afdeling publiekszaken hier terecht zou komen. Uit de visievorming rondom de toekomstige inrichting van het Kazernekwartier is echter naar voren gekomen dat het gebouw waarin publiekszaken zou komen, hoogstwaarschijnlijk op korte termijn zou moeten verdwijnen. Omdat dit leidt tot kapitaalvernietiging is gezocht naar een alternatieve locatie voor de afdeling publiekszaken. Huisvesting in tijdelijke gebouwen op het Kazerneterrein is overwogen maar bleek onpraktisch en kostbaar.

Het voormalige CWI-gebouw aan de Prinsessesingel is snel en tegen zeer beperkte kosten geschikt te maken voor huisvesting van publiekszaken. Daarnaast biedt het gebouw volop mogelijkheden om van start te gaan met het nieuwe gemeentelijke KlantContactCentrum. Dit KCC ontwikkelt zich in de komende jaren tot dé ingang voor burgers, bedrijven en verenigingen voor alle producten en diensten van de gemeente. Aan de Prinsessesingel komen een gemeentebreed callcenter, de balies van de stadswinkel, het parkeerloket, bouwloket en bedrijvenloket. Ook het Bouwpu t krijgt een plek in het gebouw aan de Prinsessesingel. Het KCC zal hier gehuisvest blijven totdat in september 2013 het nieuwe stadskantoor in Maaswaard betrokken zal worden.

­ EINDE PERSBERICHT ­


1