Ingezonden persbericht

Persbericht

PCC Oosterhout bouwt 'Vette Vlet' voor Scouting Alkmaar
De komende maanden zullen derde- en vierdejaars leerlingen metaaltechniek van PCC Oosterhout laten zien dat ze het lassen in de vingers hebben. Ze bouwen een lelievlet voor de Alkmaarse Scouting, die daarmee tijdens Sail 2010 een roeiwedstrijd hoopt te winnen.

Op vrijdag 4 december wordt de eerste las aangebracht door Marleen Rolie, vestigingsdirecteur van PCC Oosterhout. Om dat goed te kunnen doen, heeft ze de afgelopen weken al een aantal keer geoefend. De bouw van de lelievlet, een type roei-/zeilboot, vindt plaats in het kader van het 'Vette Vlettenproject 2009-2010'. Aan dit project nemen twaalf Noord-Hollandse vmbo-scholen en 250 waterscouts uit de regio deel, waarbij de scholen de omvangrijke lasklussen voor hun rekening nemen.
De organisatoren van het project, Nederland Maritiem Land, Amsterdam Ports Association en Scouting Nederland, hopen met dit project het werken in de techniek en in de maritieme sector in het bijzonder, onder de belangstelling van de leerlingen te brengen. De officiële overdracht en doop van de boten vindt plaats op zaterdag 21 augustus 2010 tijdens Sail 2010 te Amsterdam.
Voor de leerlingen van PCC Oosterhout gaat het er tot 30 april a.s. vooral om een vlet te bouwen, waarmee de Alkmaarse scoutingclub Marco Polo tijdens Sail 2010 de eerste prijs van de roeiwedstrijd in de wacht kan slepen.



Ingezonden persbericht