Genomineerden voor TelewerkPrijzen 2009 bekend
~ Nominaties voor Annie Connect, KPN, SNS Reaal, Stichting Eykenburg, Vodafone en Waterschap AA en Maas ~

Woerden, 4 december 2009 - De Stichting TelewerkForum heeft de nominaties bekend gemaakt voor de jaarlijkse TelewerkPrijzen, die op 10 december worden uitgereikt. Genomineerd zijn Annie Connect, KPN, SNS Reaal, Stichting Eykenburg, Vodafone en Waterschap AA en Maas. Zij zullen hun kandidatuur voor deze prijzen verdedigen tijdens de uitreiking, die plaatsvindt op 10 december tijdens de vakbeurs Telecom Expo in de Jaarbeurs Utrecht.

De Stichting TelewerkForum wil met deze prijsuitreiking, die al sinds 1999 plaatsvindt, Het Nieuwe Werken in Nederland bevorderen en innovatieve oplossingen tonen voor een aantal maatschappelijke en organisatorische problemen. Onder Het Nieuwe Werken verstaat de stichting 'tijd- en/of plaatsonafhankelijk werken, waarmee de ondernemingsgeest en concurrentiekracht wordt bevorderd'. Hieronder vallen begrippen als telewerken, thuiswerken, televergaderen, videoconferencing, mobiel werken en vrijwerken.

Op 10 december worden drie prijzen uitgereikt door het TelewerkForum: de TelewerkJaarprijs, de TelewerkAspectprijs en de TelewerkPublieksprijs.

De TelewerkJaarprijs is een onderscheiding die wordt toegekend aan een in Nederland gevestigde organisatie, die Het Nieuwe Werken op een voorbeeldige wijze in de bedrijfsvoering heeft ingevoerd.

De TelewerkAspectprijs is een onderscheiding die wordt toegekend aan onderzoeken, artikelen, werkplekontwerpen, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken.

De TelewerkPublieksprijs wordt door de bezoekers van Telecom Expo per sms-stemming bepaald uit de zes genomineerden.

De jury is op 30 november begonnen met het beoordelen van de zeventien inzendingen. Dit jaar bestaat de jury uit juryvoorzitter Niek Jan van Kesteren, Algemeen Directeur van VNO-NCW en lid van de Raad van Advies van het TelewerkForum, Rob van der Hoeven, voorzitter van het TelewerkForum en Area Vice President Benelux van Citrix Systems en Piet van Schijndel, voorzitter Raad van Advies van het Telewerkforum, en lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland.

De jury heeft uit de aanmeldingen een selectie gemaakt van zes kandidaten: maximaal drie nominaties voor elke prijs en twee eervolle vermeldingen. De inzendingen zijn beoordeeld op de volgende selectiecriteria:
* De voorbeeldfunctie op het gebied van Het Nieuwe Werken voor andere organisaties
* Originaliteit en innoverend vermogen op het gebied van Het Nieuwe Werken
* Kwaliteit
* Effectiviteit en haalbaarheid voor de organisatie en de medewerkers

De jury heeft de volgende organisaties genomineerd (in alfabetische volgorde):

TelewerkJaarprijs:
* SNS Reaal
* Vodafone
* Waterschap AA en Maas

TelewerkAspectprijs:
* Annie Connect
* KPN
* Stichting Eykenburg

Eervolle vermeldingen:
* CZ verzekeringen (TelewerkJaarprijs)
* Mobility Mixx (TelewerkAspectprijs)

De gekozen kandidaten wordt gevraagd om op 10 december tussen 13.30- 15.30 uur de eigen kandidaatstelling te presenteren en te verdedigen ten overstaan van jury, pers en publiek. De prijsuitreiking vindt plaats in hal 9 van Telecom Expo. Meer info en aanmelden: www.telecomexpo.nl