Ingezonden persbericht

Utrecht, 4 december 2009

Museum Catharijneconvent heeft Marieke van Schijndel (1975) benoemd als directeur bedrijfsvoering. Van Schijndel die nu nog werkzaam is als adjunct-directeur van de Mondriaan Stichting, gaat per februari 2010 aan de slag.

De afgelopen 6 jaar was Marieke van Schijndel werkzaam bij de Mondriaan Stichting, stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed. De laatste jaren in de functie van adjunct-directeur daarvoor als o.a. Hoofd aanvragen. Daarvoor was ze als beleidsmedewerker werkzaam op het ministerie van OCW.

Marieke van Schijndel studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en deed een Master of Business Administration aan de John Molson School of Business (Concordia University), Montreal (Canada).

Guus van den Hout blijft de algemeen directeur van het museum. Met het aanstellen van de directeur bedrijfsvoering kan hij zich meer bezig kunnen houden met de inhoudelijke koers van het museum. Museum Catharijneconvent heeft de belangrijkste collectie religieus erfgoed van Nederland en wil een aansturende rol spelen in het publieke debat over de toekomst van dit erfgoed.

Museum Catharijneconvent is een boeiend museum met een verrassende collectie: schitterend goud en zilver, videokunst, schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Pieter Saenredam en Jan van Scorel, een spijkerbroek van het merk GSUS, relieken, beelden van heiligen, rozenkransen, eeuwenoude manuscripten en meer. Alles wat er is te zien, heeft te maken met het heden en verleden van het christendom in Nederland. Het museum is gevestigd in een prachtig oud klooster uit de Middeleeuwen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van de Dom. Jaarlijks organiseert het museum meerdere tentoonstellingen voor een breed publiek.

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht