Gemeente Utrecht

2009 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
132 Vragen van de heer P. Zwanenberg
(ingekomen 4 december 2009)

Schriftelijke vragen inzake complex 507, Utrecht

Sinds 2008 loopt het project om van Utrecht-West de eerste energieneutrale wijk van onze stad te maken. Dit project wordt gesteund door de gemeente Utrecht, woningcorporaties Bo-Ex en Mitros, Econcern, Eneco, Home Automation Europe, Natuur en Milieufederatie en Wijkbureau West. Nu heeft Bo-Ex onlangs expliciet gesteld dat de 354 woningen van complex 507, wat zij in beheer hebben, niet wordt aangepakt volgens de richtlijnen van dit project. Dit betekent tevens dat de bewoners van het complex niet meeprofiteren van de voordelen die bijvoorbeeld goede isolatie biedt voor hun energieverbruik en daarmee hun huishoudportemonnee. Hoewel Bo-Ex onlangs heeft toegezegd weer in gesprek te willen gaan over de toekomst van het complex vinden GroenLinks en de SP het ongelofelijk dat ze de woningen blijven uitsluiten van energiebesparende maatregelen. Dat leidt bij onze fracties tot de volgende vragen:

1. Is het college op de hoogte van deze opstelling van Bo-Ex?

2. Is het college het met ons eens dat je als je van West daadwerkelijk een energieneutrale wijk wilt maken één van de partners niet zomaar zo'n substantieel aantal woningen daarvan kan uitsluiten?

3. Is het college het met ons eens dat renovatie en energiebesparende maatregelen voor complex 507 juist hoognodig en wenselijk zijn?

4. Wat betekent het uitsluiten van complex 507 voor het welslagen van het project Utrecht West energieneutraal?

5. Welke activiteiten gaat het college ondernemen om er voor te zorgen dat bij álle woningen energiebesparende en liefst ook energieopwekkende maatregelen worden genomen?

6. Wanneer worden concrete voorstellen hierover aan de raad kenbaar gemaakt?



Gemeente Utrecht