Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 4 december
BLACKBERRY SMOKE
@ Rock The Spot
Support: Hairy Johnson
21.00 uur / E 5,-

Zondag 6 december
ROB VAN DE WOUW

@ Zalige Zondag (jazz)
15.00 uur / E 5,-

---

SOUTHERN ROCK en JAZZ in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

In het weekend van 4 en 6 december nieuwe edities van Rock The Spot en Zalige Zondag in Het Bolwerk te Sneek! Op vrijdag 4 december Rock The Spot met een lekkere pot southern rock van een van Amerika's top southern-rock bands Blackberry Smoke. Op zondagmiddag een nieuwe Zalige Zondag met jazz van een van de meest succesvolle fusionjazz-muzikanten van het moment: Rob van de Wouw. Een gevarieerd weekend muziek in het Het Bolwerk te Sneek.

Op vrijdag 4 december speelt Blackberry Smoke, samen met Hairy Johnson in Het Bolwerk te Sneek. Blackberry Smoke is voor iedere rockliefhebber een plezier om naar te luisteren. Ze gebruiken namelijk de zegening van hun invloedrijke voorvaders en maken er een dampende rock&roll-stoofpot van! Blackberry Smoke is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste Amerikaanse bands in het southern rock genre. En in Amerika wil dat wat zeggen! Dan moet je namelijk van goeden huize komen. De afgelopen jaren hebben ze het podium gedeeld met ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Shooter Jennings en vele anderen. De band heeft net een nieuwe plaat uit, 'Little Piece of Dixie' en de recensies zijn onverminderd positief. Een ouderwetse, eerlijke en oprechte pot southern rock, dat is wat Blackberry Smoke speelt. Een must voor Lynyrd Skynyrd / ZZ Top / Black Crowes / Allman Brothers liefhebbers! De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is maar E 5,-

Op zondagmiddag 6 december weer een Zalige Zondag in Het Bolwerk. Deze keer met jazz van trompettist Rob van de Wouw. Rob van de Wouw is een van de meeste succesvolle fusion-jazz- muzikanten van het eerste decennium van deze eeuw. Rob studeerde bij Jarmo Hogendijk, Benjamin Herman en Eric Vloeimans en is bekend van zijn 'Reboot Your Soul'-project en Nueva Manteca. Inmiddels is hij een veelgevraagd solist in uiteenlopende stijlen.

In 2007 presenteerde trompettist Rob van de Wouw zijn debuut CD: 'Reboot Your Soul'. (Een mix van jazz,funk, hiphop, soul & R&B) Deze werd door pers en publiek zeer goed ontvangen, en kreeg behoorlijk wat airplay op de radio. Ook kreeg de 'Reboot your Soul'-band een stevige live reputatie en een lange rij optredens op festivals en in clubs volgden. Hoogtepunten waren het optreden op het North Sea Jazz Festival. (2007), The Hague Jazz (2007,2009), Pure Jazz (2008) en een theatertour, samen met soulfenomeen Ivar (2008-2009). Dit najaar kwam zijn nieuwe plaat "Tunnelvision" uit, een hybride mix van live-band en programmed beats, vintage synths, effecten en space jazz. 'jazz meets twisted-future-funk'.



Ingezonden persbericht