Ingezonden persbericht




Persbericht

Utrecht, 3 december 2009

Saluti organiseert conferentie: 'Tegen de stroom in'

Naar een diversiteits- en integratieagenda voor Utrecht 2010-2014

Op vrijdag 4 december organiseert Saluti een conferentie over de diversiteits- en integratieagenda 2010-2014 voor Utrecht. De afgelopen vier jaar werd het diversiteitsbeleid vormgegeven door het Programma Diversiteit en Integratie. Nu dit programma stopt, leeft de vraag hoe de Gemeente Utrecht het diversiteitsbeleid de komende jaren vorm gaat geven. Saluti komt begin volgend jaar met een advies hierover, een inspirerende handreiking voor het nieuwe college. In het traject naar dit advies benut Saluti zoveel mogelijk de deskundigheid en ervaring van Utrechters van zeer verschillende achtergrond die hierover willen meepraten. Thema's die aan de orde komen zijn o.a. beeldvorming, zichtbaarheid van diversiteit, cultuursensitieve zorg, en 'kleurrijk wonen'.

In de themagroepen en tijdens het debat met Ella Vogelaar, Mustafa El Filali, Paul Verweel en Farid Azarkan krijgt het publiek de mogelijkheid om mee te discussiëren over de toekomst van het Utrechtse diversiteitsbeleid. De conferentie vormt op deze wijze input voor het advies Diversiteits Agenda 2010-2014 . De conferentie duurt van 10.00 - 15.30 uur.
De locatie is De Geertekerk, Geertekerkhof 23 in Utrecht. U heeft de gelegenheid om foto's te maken en de voorzitter van Saluti enkele vragen te stellen.

Saluti

Saluti is een onafhankelijk adviesorgaan dat bestaat uit tien inwoners van Utrecht. Zij adviseren het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over interculturalisatie in de Utrechtse multiculturele samenleving.

Voor meer informatie over Saluti en het advies verwijzen we u naar de website: www.utrecht.nl/saluti.