Dura Vermeer

Rotterdam - 04 december 2009

Feestelijke start bouw Landbouwbuurt

Wethouder Karakus en portefeuillehouder Mieke van der Graaf van de deelgemeente Feijenoord hebben de eerste paal geslagen van nieuwbouwproject Landbouwbuurt in de Rotterdamse wijk Vreewijk, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam.

Landbouwbuurt, onderdeel van de deelgemeente Feijenoord, wordt gezien als een volledig nieuwe woonbeleving nabij het Zuidplein. De 69 ééngezins-koopwoningen zijn gelegen in en aan een hofje. En aan de rand van deze buurt wordt een woontoren met 140 huurappartementen, 3 ééngezins huurwoningen, 550 m2 bedrijfsruimte en een parkeergarage gerealiseerd. Deze rustige buurt nabij het centrum van Zuid moet een nieuwe impuls geven aan het gebied.

Motorstraatgebied
Het project maakt onderdeel uit van de ontwikkelingen van het Motorstraatgebied dat de komende jaren omgevormd wordt naar een aantrekkelijker stedelijk gebied. Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Com o wonen werken aan wijken waar de bewoners prettig wonen. Naast het fysieke bouwen aan deze wijken werken zij met het project `Partners for Healthy Cities' ook samen aan een gezondere leefomgeving voor Rotterdammers. En bij het project `Your City, jongeren maken Zuid' betrekken zij jongeren bij de inrichting van hun eigen leefomgeving.

In de week van de start bouw kwamen deze initiatieven op een bijzondere manier samen. Zo werden de hapjes voor bij de feestelijke start bouw gemaakt door jongeren van het Zadkine college onder leiding van een diëtiste en werd de nieuwe trend "Freerunnen" (het op een sportieve manier gebruiken van alle op straat aanwezige obstakels) in beeld en tekst toegelicht door twee van de bekendste freerunners van Rotterdam.

Bijzondere samenwerking
Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Com o wonen spannen zich bij dit project in om zo efficiënt mogelijk te bouwen waarbij wordt ingezet op kostenreductie, kortere doorlooptijden en kwaliteitsverbetering. Daarnaast is dit project het tweede PCS Holland House project dat in uitvoering is gegaan in het werkgebeid van Dura Vermeer Bouw Rotterdam.