USG People N.V.

Published: 08:00 04.12.2009 GMT+1 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354488

Herman van Campenhout nieuwe CEO van USG People. Cees Veerman voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Almere, 4 december 2009 - De Raad van Commissarissen van USG People N.V. is voornemens Herman van Campenhout per 1 maart 2010 te benoemen tot CEO. Cees Veerman zal door de Raad van Commissarissen voorgedragen worden als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van USG People.

De Raad van Commissarissen is voornemens Herman van Campenhout te benoemen tot CEO van USG People N.V. Herman van Campenhout (1960) is vanaf 2001 werkzaam bij Reed Elsevier en bekleedt daar thans de functie van CEO voor de divisie Sciene and Technology. In de periode 1984-2001 is hij in diverse functies werkzaam geweest bij Royal Dutch Shell Group. De Raad van Commissarissen: "We zijn verheugd dat Herman van Campenhout de Executive Board van USG People als CEO komt versterken. We hebben in hem een CEO gevonden die de strategie van USG People verder zal verdiepen en deze op een enthousiaste en voortvarende wijze zal uitdragen. We kijken uit naar een goede en plezierige samenwerking". Herman van Campenhout zal per 1 maart 2010 in dienst treden bij USG People. Zijn officiële benoeming tot CEO zal plaatsvinden nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders formeel hiervan in kennis is gesteld.

De Raad van Commissarissen draagt Cees Veerman voor als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van USG People. Cees Veerman (1949) was in de periode 2002-2007 minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Thans is hij onder andere hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en aan de Universiteit van Wageningen en is hij lid van de Raad van Commissarissen van Barenbrug B.V., Rabobank Nederland en Koninklijke Reesink N.V. Cees Veerman zal door de Raad van Commissarissen worden voorgedragen om te worden benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. In afwachting van zijn benoeming is Cees Veerman vanaf 1 december 2009 toegevoegd aan de Raad van Commissarissen.

Nadere details over de hiervoor vermelde voordrachten zullen bekend gemaakt worden in de oproepingsadvertentie voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.