Ingezonden persbericht

Dachser kiest voor Sterk Werk Communicatie Groep

Rotterdam, 4 december 2009 - Logistiek dienstverlener Dachser Netherlands BV heeft na een bureaupitch Sterk Werk Communicatie Groep gekozen voor de ondersteuning van zijn PR-activiteiten. De multinational ondertekende hiervoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst met het Rotterdamse PR-bureau.

"De combinatie van operationele PR-ondersteuning, resultaatgerichte aanpak en kennis van het journalistieke werkveld was doorslaggevend in de keuze voor Sterk Werk Communicatie Groep," zegt Aat van der Meer, managing director bij Dachser in Nederland. "De komende maanden worden gebruikt om de zichtbaarheid van Dachser in de pers te vergroten en banden met journalisten aan te halen."

Dachser is vanaf de oprichting in 1930 gegroeid tot een toonaangevend en innovatief logistiek bedrijf binnen Europa. Voorheen richtte het zich voornamelijk op logistieke verbindingen tussen Duitsland en Engeland. Sinds 1975 is het bedrijf operationeel werkzaam in Nederland. Inmiddels bedient de logistiek dienstverlener ook de mondiale markt en heeft het de ambitie de meest toonaangevende aanbieder ter wereld te worden op het gebied van de Europese logistiek. In Nederland heeft Dachser op dit moment drie vestigingen, in Zevenaar en Waddinxveen voor European Logistics en op Maastricht Aachen Airport voor Air & Sea. Dagelijks verwerken hier meer dan tweehonderd werknemers 2.800 zendingen met een totaalgewicht van 1.200 ton.

Sterk Werk Communicatie Groep is een groep zelfstandige bureaus voor onder meer PR en mediarelaties. Het bureau is zestien jaar geleden opgericht en werkt onder meer voor Aon, ADP, ASR Verzekeringen, Auping, BP, OnGuard, DeviceLock en Unilever.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 159 eigen vestigingen aangevuld met 136 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er ruim 18.000 medewerkers werkzaam. In 2008 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,6 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.

Over Sterk Werk Communicatie Groep
Sterk Werk Communicatie Groep is het gezamenlijke label voor de activiteiten van drie nauw samenwerkende Sterk Werk-bedrijven op het gebied PR, Publiciteitsanalyse en HR-dienstverlening:

MEDIA: Sterk Werk Communicatie BV bouwt aan merken en reputaties met nieuws; METEN: Sterk Werk Mediamonitoring BV maakt PR meetbaar met monitoring, analyse en evaluatie; MENSEN: Sterk Werk Recruitment BV bemiddelt vaste en interim professionals in PR, woordvoering, communicatie en marketing.

Vijftien medewerkers maken zich dagelijks sterk om samen met opdrachtgevers de meest efficiënte PR-campagnes te bedenken en uit te voeren, de PR-resultaten meetbaar te maken en de beste woordvoerders, PR-, communicatie- en marketingprofessionals te werven. Zie ook www.sterkwerk.nl.