Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 4 december 2009

Siemon voorziet VersaPOD van end of row zero-U-patching

Netwerkbekabelaar Siemon heeft zijn behuizingsoplossing voor datacenters, VersaPOD, voorzien van nieuwe mogelijkheden op het gebied van end of row zero-U-patching en -kabelmanagement. Het concept was eerder al verkrijgbaar als oplossing voor koper- en glasvezelbekabeling die de verticale ruimte tussen twee gekoppelde VersaPOD-kasten optimaal benut; het nieuwe product biedt nu dezelfde hoge dichtheid en zero-U-mogelijkheden bij end of row en stand-alone kasten.

De verticale end of row-panelen worden tussen de zijpanelen en de hoekpalen van de VersaPOD gemonteerd, waardoor er ruimte is om 4 standaard 1U patchpanelen of glasvezelkasten verticaal te installeren. De panels kunnen aan beide kanten van de kast gemonteerd worden, zowel aan de voor- als aan de achterkant; op deze manier wordt er nog eens 16U extra installatieruimte gecreëerd voor een stand-alone kast, dit zonder dat er horizontale ruimte verloren gaat.

"Door de 24U aan zero-U verticale patch-ruimte die de VersaPOD gebruikt tussen gekoppelde servers te combineren met de ruimte die het end of row-systeem vrijmaakt, kun je op iedere twee servers horizontaal 40 U aan ruimte besparen," zegt Siemon's marketing manager Graeme Stoker. "Dat leidt er uiteraard toe dat er minder serverkasten nodig zijn, waardoor de kosten voor apparatuur en benodigde ruimte teruggedrongen worden."

Het kabelmanagement en de patching gebeuren in de speciaal daarvoor ontworpen zero-U-ruimte van de VersaPOD; hiermee zorgt Siemon ervoor dat de kabels niet in de weg zitten tijdens de installatie van de apparatuur. De cold aisle en de hot aisle air flow en het warmtemanagement functioneren daardoor optimaal.

De verticale zero-U panelen zorgen er tevens voor dat de installateur de actieve apparatuur gemakkelijk kan patchen, waardoor het aantal kabelbundels en de benodigde ruimte voor de kabels tot een minimum beperkt blijven. Om een en ander nog efficiënter te laten verlopen, heeft Siemon bovendien speciale kabelgeleiders ontwikkeld. Deze kunnen langs het zero-U-paneel gemonteerd worden, zodat de installateur de koperen patchkabels of de glasvezeljumpers nog gemakkelijker kan verbinden. De Zero-U patchruimte is ook te gebruiken voor de installatie van PDU's, die de apparatuur bedienen die in de naastgelegen 45U horizontale mounting space geïnstalleerd is.

Buiten de voorzieningen voor de montage van patchpanels en glasvezelkasten voorziet het end of row-systeem in afdekpanelen die het warmtemanagement in goede banen leiden. Deze panelen dekken de ruimte af tussen de hoekpalen en de zijpanelen van de VersaPOD, waardoor de isolatie van de hot aisles en cold aisles optimaal geregeld wordt. Dankzij de voorzieningen voor ventilatoren aan de bovenkant van de kast, borstelschermen, openingen voor toegang tot de kabels en geperforeerde voor- en achterdeuren, biedt de VersaPOD een zeer efficiënt warmtemanagement.

De VersaPOD biedt dankzij zijn doordachte ontwerp zowel van de voor- als van de achterkant ongehinderd toegang tot de zero-U verticale ruimte. De deuren zijn aan beide zijden voorzien van scharnieren en openen dus zowel van links naar rechts als van rechts naar links; de deuren kunnen bovendien gemakkelijk verwijderd worden. De gedeelde deuren aan de achterkant van de VersaPOD zijn voorzien van vier scharnieren, hetgeen betekent dat ieder deurdeel onafhankelijk van de andere delen verwijderd of in twee richtingen geopend kan worden. Alle deuren en zijpanelen kunnen afgesloten worden, zodat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot de kritische apparatuur en verbindingen.

Meer informatie over Siemon's VersaPOD of over andere innovaties op het gebied van netwerkbekabeling en connectiviteit is te vinden op http://www.siemon.com/uk/versapod.


---