Ingezonden persbericht



---


STARS IN THEIR EYES MAAKT INDRUK MET ONTWIKKELINGSWERK

Op donderdag 3 december heeft de topteam gemeenschapsvoetbaltrainers van de Zuid- Afrikaans/Nederlandse `Stars in their Eyes Foundation' de voorrecht gehad om een zeer speciale evenement voor de achterstandsjeugd in de township van Langa in Kaapstad aan te bieden. Deze evenement stond in de teken van de loting voor de WK 2010 (vanavond live op televisie te zien) en de kandidatuur van Nederland en België om de WK 2018 te organiseren.

Voorafgaand aan de Stars­evenement speelde een team Belgische en Nederlandse All Stars een vriendschappelijke wedstrijd tegen de African Legends. Het team van Belgische en Nederlandse oud-internationals stond onder aanvoering van Jean Marie Pfaff en Ruud Gullit. Oud-PSV'er Kalusha Bwalya leidde het team van Afrikaanse vedetten. De wedstrijd vond plaats op het Cruyff Court van Ajax Cape Town, en werd na een gelijkspel van 5-5 met penalties (3-2) gewonnen door de Nederlands/Belgische team.

Foto links onder: Elton Hart (General Manager Stars Zuid-Afrika) samen met Ruud Gullit. Foto midden onder: Granwill `Shorty' Pienaar (Stars Regiocoach) samen met Ronald de Boer en Jay-Jay Okacha, beroemde Nigeriaanse voetballer. Foto onder rechts: Een deel van de 250+ kinderen.

Aansluitend reisde een aantal voetballegendes naar Langa, waar zij door Elton Hart en zijn team van regiocoaches werden verwelkomd. Monwabasisi `Prince' Ralarala, een krachtige Stars-leider in Langa was verantwoordelijk voor de organisatie van deze evenement. Meer als 250 kinderen kregen de kans om hun idolen te ontmoeten, en een uitgebreide voetbalclinic ­ gecombineerd met levenslessen ­ bij te wonen. Ook krijgen zij speciale Oranje shirtjes, en een maaltijd.

Stars in their Eyes heeft tot datum 172 gemeenschapscoaches in samenwerking met de KNVB Academie getraind, en momenteel zijn er al 51 achterstandswijken en dorpen aan 33 Nederlandse voetbalclubs gekoppeld. Het succesmodel van gemeenschapsontwikkeling door middel van sport wordt in de komende maanden verder geïntensifieerd, met projecten in Namibië, de Noordelijke Kaapprovincie en de Mpumalanga provincie reeds in voorbereiding. Ook vinden er gesprekken plaats met geïnteresseerde partijen in Mexico, Peru en Argentinië.

Nic Jooste van de Stichting Stars in their Eyes Nederland: "Wij zijn diep onder de indruk van de resultaten dat door Elton en zijn team in de Zuid-Afrikaanse achterstandswijken behaald worden. Met Stars in their Eyes hebben wij aangetoond dat een Zuid-Afrikaans/Nederlandse MVO project duurzaam, positief, krachtig en meetbaar kan zijn".

Meer informatie is te vinden op www.starsintheireyes.nl. U kunt ook contact opnemen met: