Ingezonden persbericht


Persbericht 3 december 2009

15.555ste bezoeker voor Van Doesburg in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

Op donderdag 3 december ontving De Lakenhal de 15.555ste bezoeker voor de tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde: Constructing a New World. De heer en mevrouw Zwikker uit Arnhem kregen bloemen en een gratis catalogus overhandigd door Meta Knol, directeur Lakenhal.

Het aantal van 15.555 bezoekers is bereikt in ruim zes weken, nadat de expositie voor publiek open ging op 20 oktober. Dat betekent dat per week gemiddeld 2.500 mensen de tentoonstelling bezochten. Met de Kerstvakantie nog voor de boeg, hoopt De Lakenhal dit mooie totaalaantal nog te kunnen verdubbelen.

Van Doesburg and the International Avant-Garde is nog geopend tot en met zondag 3 januari 2010. Op de zondagmiddag zijn gratis activiteiten georganiseerd in locatie Scheltema: op 6 december de lezing Van Doesburg en de Popcultuur; 13 december Van Doesburg en Rietveld als architecten van De Stijl en op 20 december de jeugdtheatervoorstelling Mondrie versus Malevie.

Zie voor meer informatie: www.lakenhal.nl/doesbrug

De tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW vanwege het toekennen van indemniteit en de hoofdbegunstigers Turing Foundation en Mondriaan Stichting, Stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed, de subsponsors SNS Reaal Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Straver Fonds), Cultuurfonds Leiden en de partners Stichting VSBfonds en gemeente Leiden.



Ingezonden persbericht