Gemeente Utrecht

Hervonden voorwerpen in stadhuis

Vijftien gevonden voorwerpen, vijftien verhalen. Voor de Utrechtse beeldend kunstenaar Joost Stokhof waren op straat gevonden voorwerpen de inspiratie voor verhalen in woord en beeld. Zijn expositie "Ik droom in drie kleuren" in het stadhuis is een subtiele ode aan onze stad en zijn bewoners.

Stokhof: "Elke stad herbergt sporen van zijn bewoners. Vaak ontgaan deze ons, simpelweg omdat wij er overheen kijken." De tentoonstelling 'Ik droom in drie kleuren' toont - in tekst en beeld - hoe vijftien door Stokhof gevonden voorwerpen de inspiratie vormden voor vijftien verhalen. Een op straat gevonden nieuwjaarskaart, een schoen op een plein, een zakdoek in het park - allemaal vergeten door hun eigenaar. Stokhof maakte de 'hervonden voorwerpen' tot uitgangspunt voor zijn afstudeerproject als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2008. Met 135 heliumballonnen zond hij vervolgens zijn verhalen weer 'de wijde wereld' in om gevonden te worden. Zo is deze expositie een uitnodiging om te fantaseren over de dagelijkse dingen om ons heen.

De tentoonstelling is te zien op de eerste verdieping van het stadhuis Utrecht, aan de Korte Minrebroederstraat 2, van vrijdag 4 tot en met dinsdag 29 december 2009.




Gemeente Utrecht