Cadmes ondersteunt het CQS Group T Racing Team


LEUVEN, 20091204 -- Cadmes zal dit jaar het CQS Group T Racing Team ondersteunen in de ontwikkeling van de twee racewagens Odyssee en Pegasus. Als leverancier van SolidWorks verschaft Cadmes het team van de nodige CAD- en CAE software en kennis om SolidWorks goed en correct te gebruiken. "Cadmes voorziet ons team van trainingen in het gebruik van de CAD- en simulatiesoftware maar ook met raad tijdens de designfases van de twee racewagens. Een niet te missen partner dus voor het CQS Group T Racing Team." aldus Pieter Jan Jordaens, verantwoordelijk voor de marketing & management van het project.

Hybride of Elektrisch
Het CQS Group T Racing Team is een groep van 31 master studenten aan de Internationale Hogeschool Groep T Te Leuven. Het team heeft als doel de ontwikkeling van een hybride en elektrische aandrijflijn. Deze technologieën zullen gedemonstreerd worden in de vorm van een racewagen. De demonstrator van de hybride aandrijflijn, de Pegasus, zal deelnemen aan de 24h24' voor 2CV van Spa-Francorchamps in oktober 2010. Het prototype van de elektrische aandrijflijn, de Odyssee, wil op dit event aantonen dat elektrisch rijden een enorm potentieel heeft.

Duurzaam
Het onderwijs bezet een unieke positie in het onderzoeksveld. Hierdoor kunnen studenten belangeloos innoveren, zonder verantwoording aan aandeelhouders af te leggen of gelimiteerd te worden door eigendomsovereenkomsten. Zo werkten universiteitsteams van over de hele wereld al aan zonnewagens en andere complexe uitdagingen.
CQS Group T Racing Team en Cadmes willen ook hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling, hierbij in het bijzonder in de automobielindustrie.
Door te vertrekken van een chassis zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos en is er een maximum aan flexibiliteit. Er is gekozen voor het chassis van een Citroën 2CV. Na WOII zorgde deze legendarische wagen namelijk voor de popularisering en democratisering van de personenwagen. Het doelpubliek was niet langer de rijke klasse, maar ook landbouwers, arbeiders, de bakker en de kruidenier. CQS Group T Racing Team wil met dit project nu ook de hybride en elektrische technologie populariseren.

Racen
"Hard rijden is niet zelden een kwestie van een groot budget hebben, weten we inmiddels uit de Formule 1. Maar met de juiste mix van doorzettingsvermogen, creativiteit en innovativiteit kunnen verrassende dingen gebeuren. En daar willen we het CQS Group T Racing Team graag bij helpen!" Aldus Anoek Schellings, marketing manager bij Cadmes. Door deelname aan een race wil het team mensen sensibiliseren voor een groenere toekomst. Deze mechanische sport wordt normaal gesproken geassocieerd met prestaties en spanning, maar ook met lawaai en milieuhinder. Het CQS Group T Racing Team wil aantonen dat hetzelfde plezier ook milieuvriendelijker kan.

Voor meer informatie over het project kijkt u op: www.cqsgrouptracingteam.be.

Cadmes
Cadmes, met diverse vestigingen in de Benelux, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE, Robotica en PDM-software. Tevens staat Cadmes haar klanten bij in training, ondersteuning en consultancy.
De student is de engineer van de toekomst! Daarom vindt Cadmes het belangrijk om scholen en studenten te ondersteunen bij het leren omgaan met de middelen die deze toekomstige engineer in het bedrijfsleven zal gaan gebruiken





Ingezonden persbericht