Learning Centre voor " Het kind in nood" in Suriname


DEN HAAG, 20091204 -- "Scholing is de meest duurzame vorm van ontwikkeling; onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben" Deze is een van de overwegingen van "Stichting Prasoro voor het kind in nood" in Suriname om een Learning Centre op te zetten voor haar pupillen. De pupillen zijn nog schoolgaand; sommigen volgen het Voortgezet Onderwijs.

De Stichting probeert de sociale omgeving van haar pupillen te verruimen met inzet van nieuwe, eigentijdse educatieve hulpbronnen.
Het Learning Centre moet de ontmoetingsplaats worden, waar de kinderen in een rustige en prettige omgeving nieuwe kansen en uitdagingen krijgen aangeboden, die stimuleren tot zelfontwikkeling.
Hiermee kan ook de leermotivatie worden versterkt, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers die optimaal zullen kunnen functioneren in de samenleving.

"Stichting Prasoro voor het kind in nood" zal uit eigen middelen de duurzaamheid van dit project garanderen, door zorg te dragen voor de elektra- en internetvoorzieningen, het meubilair en de exploitatiekosten.

De financiële middelen voor de aanschaf van de computers en randapparatuur zal door fondsenwervende actie bijeen moeten worden gebracht.

De samenwerkingspartner de stichting Vooruitgang Door Zelfwerkzaamheid afgekort VDZ, in Nederland is gevraagd om te ondersteunen met fondsenwerving.

Steun het goede doel en lever een financiële bijdrage om dit project te helpen realiseren voor " Het kind in nood".

De financiele bijdrage kan worden gestort op rekeningnummer 4427226;stichting Vooruitgang Door Zelfwerkzaamheid onder vermelding bijdrage Learning Centre tbv. " HET KIND IN NOOD".

Stichting Vooruitgang Door Zelfwerkzaamheid





Ingezonden persbericht