Mulinationale Tattoo Conventie


Eerste Tattoo Conventie op Machu Picchu - Peru

PERU, 20091204 -- Met als aanleiding de inka tattooconventie in Lima en Cuzco ontmoet een bont gezelschap uit verschillende landen elkaar op 26 november 2009 in Lima voor beroepsuitoefening. De conventie blijkt niet georganiseerd en men besluit om een ander plan te trekken en een eigen miniconventie op een van de nieuwe zeven wereldwonderen te verwezenlijken.

Gevolg is dat op dinsdag 1 december de eerste internationale tattooconventie heeft plaatsgevonden op Wayna Picchu op 2634 m hoogte in het Andesgebergte van Peru. Een 9 koppig gezelschap bestaande uit drie Nederlanders, twee Noren, een Engelse, een Zweed en een Australier trekt de stoute schoenen aan en na een pittige klim van anderhalf uur recht omhoog komen negen hijgende tattoo artiesten aan bij hun nieuwe werkvloer.

Een nog niet eerder vertoond hoogstandje, de eerste internationale tattooconventie op de Wayna Picchu is een feit. Met een omgebouwde tattoomachine op een 9 volt batterij worden er negen inca geinspireerde tattoos gezet. Het adembenemende uitzicht op de ruines van de Machu Picchu maakte dit een spirituele en unieke ervaring mede door de volle maan op die dag en de locatie die bekendstaat onder de naam Temple of the Moon.

Leslie Reesen, Mad Science - Den Haag
Ian Dijkstra, L´Extrémiste - Arnhem

L'Extremiste Arnhem





Ingezonden persbericht