Ingezonden persbericht


Voor directe publicatie
English version below

SPSound in samenwerking met Subbacultcha! presenteert Little Women, Thomas Truax en The Moi Non Plus

SPSound en Subbacultcha! overbruggen de grens tussen New York en Amsterdam tijdens een nacht met heftige experimentele live optredens van Little Women, Thomas Truax en The Moi Non Plus bij SMART Project Space op vrijdag 4 december.

Little Women (Gilgongo/Sockets) maakt muziek die de grenzen tussen structuur en improvisatie laten vervagen. De sound van de groep ontstaat uit een brede range van invloeden van klassieke Chicago Free Jazz tot Pop, Punk Rock, Math Metal and Harsh Noise, met als resultaat avontuurlijke, actuele en pijnlijk eerlijke muziek. Little Women houdt nooit op nieuwe geluidterreinen te betreden: scherpe boventonen, moedwillig vernielen van het instrumentarium op het podium en het met gelijk geweld attaqueren van zowel geschreven als geïmproviseerd materiaal. De sax van dit kwartet uit Brooklyn mekkert rond de hoekige gitaarlijnen en het opzettelijk spastisch getrommel zal zeker de aandacht van het publiek trekken.

Thomas Truax (SL Records) is een verrassende troubadour en uitvinder/bespeler van vreemde, zelfgemaakte instrumenten, zoals zijn nu al legendarische 'Hornicator' en een gemotoriseerde mechanische drummachine die hij 'Sister Spinster' genoemd heeft. Hij gebruikt deze en andere apparaten, maar ook normale instrumenten in zijn intelligente, grappige en vaak ontroerende liedjes. Op zijn pas verschenen vierde album staan covers van liedjes uit de films van David Lynch. Vreemd genoeg weet hij ze nóg Lynchiaanser te maken. Een eenmansband van een verbluffend talent, overstromend van originaliteit.

The Moi Non Plus (Subbacultcha!) is een luidruchtig drum-guitar-sample duo uit Amsterdam, met een heavy rockgeluid en een enerverende show. Ze brachten in oktober 2008 een plaat uit op het Subbacultcha! Label ­ waarvan zij zelf de oprichters zijn.

Wekelijks muziekprogramma waarin lokale en internationale kunstenaars optreden, variërend van avontuurlijke indiebands tot elektronische glitch hop acts. Wij willen jou betrekken bij uitdagende en speelse concepten, uitzonderlijke optredens en entertainment van het hoogste niveau.

SPSound: Friday Selection in samenwerking met Subbacultcha! SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Vrijdag 4 december 2009, aanvang 20:00 uur
Toegang ¤5,00
Reserveringen: reservations@smartprojectspace.net

SMART Project Space wordt ondersteund door: de Mondriaan Stichting, Gemeente Amsterdam, Bureau Broedplaatsen, Stichting DOEN, Het Nederlands Filmfond, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederlandse Fonds voor Podiumkunst.