Gemeente Delft

Papsouwselaan feestelijk heropend

Vrijdag 4 december openen Sinterklaas en wethouder Anne Koning om 13.30 uur de opgeknapte Papsouwselaan. De omvangrijke reconstructie is geheel volgens schema voltooid.

Wethouder Anne Koning is trots op het resultaat: 'De Papsouwselaan heeft een mooie inrichting gekregen, die past bij een aantrekkelijke winkelboulevard. Doel was een fraai en groen verblijfs- en winkelgebied te realiseren en dat is volgens mij prima gelukt, hoewel het groen zich natuurlijk nog moet ontwikkelen. Tijdens het werk is de Papsouwselaan steeds open gebleven voor het verkeer. Daardoor hebben we de hinder kunnen beperken.'

De werkzaamheden zijn eind maart gestart. Opvallende wijzigingen, vergeleken met de oude situatie, zijn de tweerichtingen fietspaden aan weerszijden en de brede groenbermen met bomen. De kruisingen zijn overzichtelijker en het autoverkeer beschikt nu in beide richtingen over één rijstrook. Er is voldoende parkeerruimte voor het winkelend publiek. Het gemeentebestuur heeft voor de Papsouwselaan en voor de parkeerplaatsen rond de Hovenpassage een laag parkeertarief bepaald voor kort winkelbezoek, met ingang van 1 januari 2010. Het eerste uur bedraagt dit ¤ 0,20 en daarna geldt het normale tarief van ¤ 1,20. Hieerdoor zijn de parkeerplaatsen aantrekkelijk voor bezoekers van de winkels, zonder dat ze worden ingenomen door langparkeerders. Dit is gunstig voor de concurrentiepositie van het winkelgebied.

De gemeente wilde het werk aan de Papsouwselaan afronden voordat de grote werken aan onder meer de Spoorzone en tramlijn 19 starten. De Papsouwselaan kan daardoor meehelpen aan het bereikbaar houden van de stad. Reden waarom de gemeente de heropening aangrijpt om de campagne bereikbaardelft.nl nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Noot voor de redactie (