Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 4 december 2009

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussies, live muziek & publiek vanuit de


3 Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Annemiek Nelis over De Maakbare Mens.
Annemiek Nelis is directeur van het CSG, een instituut dat onderzoek doet naar de relatie tussen samenleving en vraagstukken die te maken hebben met DNA en genetische aanleg. Niet alle eigenschappen zijn erfelijk bepaald, omgeving speelt een rol; zijn genen te beïnvloeden? (Dit seizoen besteedt OBA Live met Theodor Holman aandacht aan het thema: De Maakbare Mens).

Max Pam's 'Ketter en Geest' met o.a. verslag proces John Demjanjuk

Max Pam is dezer dagen als verslaggever aanwezig in München bij het proces tegen John Demjanjuk.

Daar zag hij de "Demjanjuk show", een weifelende rechter en kwetsbare Nebenkläger (leken aanklagers uit naam van slachtoffers). Max bericht daarover in zijn rubriek.

Stine Jensen over 'Het geluk van de eenzaamheid' van Connie Palmen Stine Jensen las "Het geluk van de eenzaamheid" van Connie Palmen. Zij betoogt in dit essay wat volgens haar "echte literatuur" onderscheidt van "lectuur". En schuift en passant literaire thrillers ter zijde als "onzin" categorie.

Rondetafelgesprek o.l.v. Theodor Holman over actualiteiten, o.a. Afghanistan, minaretten en wat verder ter tafel komt met deelnemers: Chris van der Heijden, Amanda Kluveld, Stephan Sanders en Martin Sommer

Muzikale act: Arthur Ebeling en Fay Lovsky
Twee gasten met glanzende solocarrières spelen dit keer gezamenlijk 4 sessies. www.arthurebeling.nl & www.faylovsky.com
CD 'Handsome Devil' (Arthur Ebeling)

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag7 & dinsdag 8 december van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl
---




Ingezonden persbericht