Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Kinderpersbureau Oosterpark maakt krant over `respect'
---

Kinderpersbureau Oosterpark maakt krant over `respect'

3 december 2009

De kinderen van het Kinderpersbureau Oosterpark presenteren op vrijdag 4 december om 16.30 uur in de Publiekshal van het Stadsdeelhuis op feestelijke wijze hun eigen krant. Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Acht vrijdagmiddagen kwamen de jonge reporters van het Kinderpersbureau Oosterpark bijeen om een krant met als thema `respect' te maken. Ze bedachten zelf de vragen, deden de fotografie en werkten de interviews uit. Voor de krant hebben zij met buurtbewoners gesproken, maar schroomden het niet om ook burgemeester Job Cohen en de stadsdeelvoorzitter van Oost-Watergraafsmeer uitgebreid te interviewen. De kinderen zullen de krant zelf gaan verspreiden in de buurt.

Talententent
Het Kinderpersbureau is een van de activiteiten van de Talententent Oosterpark. Kinderen leren na schooltijd hun talenten ontdekken door mee te doen aan naschoolse activiteiten. De komende weken vinden de eindpresentaties plaats. De kinderen laten aan hun ouders en leerkrachten zien wat ze allemaal hebben geleerd.