Persbericht

LEWIS PR steunt Stichting Live Build met PR-campagne

Eindhoven, 4 december 2009 - LEWIS PR verzorgt sinds november op vrijwillige basis de PR voor Stichting Live Build, een jonge organisatie die zich richt op het bouwen van onder andere scholen en ziekenhuizen voor mensen die dit echt nodig hebben, overal ter wereld. Hiermee wil het PR-bureau een bijdrage leveren aan het genereren van media-aandacht voor de organisatie.

Stichting Live Build is eind 2007 opgericht door enkele jonge, rebelse en enthousiaste mensen die zelf graag een steentje bij willen dragen aan een betere wereld. Zij richten zich hierbij momenteel op Kameroen om daar op structurele wijze een bijdrage aan de ontwikkeling van het land te bieden, maar in het verleden hebben ook projecten in Ghana, Oekraïne en Roemenië hun aandacht gehad. De lokale vraag van de plaatselijke bevolking bepaalt grotendeels de inrichting van een project. Alle projecten kunnen door middel van foto's en video's op de website van Live Build bekeken worden. Hierdoor kunnen de donateurs duidelijk zien waar hun geld heen gaat en hoe ze een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dit principe is ook weergegeven in een animatie.

"Live Build voert de fondswerving in eigen beheer uit en wil op transparante wijze zien waar het geld aan besteed wordt. We werken alleen met jonge vrijwilligers die allemaal hun eigen expertise en kennis inzetten om zo op hun manier een steentje bij te dragen", zegt Ruurd van den Berg van Live Build. "Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk van het sponsorgeld daadwerkelijk zijn weg vindt naar onze projecten en we geven daarom zo min mogelijk geld uit aan randactiviteiten. Daarom zijn we erg blij dat LEWIS PR ons wil ondersteunen met PR-activiteiten",

"Organisaties zoals Live Build verdienen het om aandacht te krijgen in de media, maar de resources zijn beperkt. Wij delen hun enthousiasme voor deze zaak en zetten ons daarom graag in om hen te helpen meer bekendheid te krijgen en zo meer sponsoren en vrijwilligers te interesseren", zegt Yvonne van Bokhoven, VP Western Europe bij LEWIS PR.

Kijk voor meer informatie over Live Build op http://www.live-build.nl of volg Live Build op Twitter via http://twitter.com/livebuild.