Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 december 2009

BuurtVeiligheidsTeam pakt aan

Deze zomer hebben bewoners van de Chassébuurt aangegeven wat hun grootste ergernis op straat is. Om de top 3 van die ergernissen aan te pakken is het BuurtVeiligheidsTeam een aantal projecten gestart om ze op te lossen.

Top 3

Buurtbewoners hebben aangegeven waar zij zich in hun buurt aan storen. Hieruit volgde een Top 3:


1. Afval in de buurt


2. De verkeersveiligheid


3. Overlast jeugd in de openbare ruimte.

Voor deze drie buurtproblemen is het BuurtVeiligheidsTeam (BVT) een aantal acties gestart. Hieronder de resultaten.


1. Afval

Het BVT heeft 189 fietswrakken gestickerd, inmiddels hebben ze er 57 verwijderd. Van tientallen fout geplaatste vuilniszakken is gezocht naar de identiteit van de eigenaar. Een tiental overtreders hebben een boete gekregen. Het BVT spuit op een groot aantal plekken de straat schoon. Op 60 plekken in de buurt is graffiti verwijderd. De Chassébuurt is nu bijna graffiti-vrij is. Het BVT handelt nieuwe meldingen direct af.


2. Verkeerveiligheid

Het BVT houdt extra verkeerscontroles gericht op overtreders die de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Het gaat onder meer om rijden in verboden richting, rijden zonder verlichting, rijden over het voetpad. En bromfiets- en scootercontroles, o.a. op snelheid.


3. Hangjongeren

Het BVT spreekt hangjongeren aan, o.a. op hangen in portieken en het veroorzaken van geluidsoverlast. In samenwerking met politie en basisscholen spreekt het BVT gezinnen van lastige jongeren aan. Het BVT heeft inmiddels op drie scholen voorlichting gegeven over het gebruik van vuurwerk. Daarbij waarschuwen ze jongeren voor de straffen bij het voortijdig aansteken van vuurwerk.

Blijven melden

Bewoners kunnen vragen en klachten blijven melden, bijvoorbeeld over nieuwe graffiti. Melden kan bij de Mercatorpost: mercatorpost@baarsjes.amsterdam.nl, op het Mercatorplein 49 of via 020-5891979 tussen 10.00 en 16.00.