Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 2 december 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, een standplaatsvergunning, aanwijzing gemeentelijke monumenten, Voornemen actualiseren bestemmingsplan "Capelle West", evenementenvergunningen, reclamevergunningen, een standplaatsvergunning, een gevelreclamevergunning verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd


* Admiraal Helfrichweg 6, verbouwen bedrijfspand tot dierenartspraktijk
* Bermweg 282, veranderen van voorgevel

* Brahmsstraat 6, legaliseren overkapping achtergevel
* Charactostraat 4, plaatsen dakkapel voorzijde
* Hebriden 1, plaatsen van dakkapellen en uitbreiden keuken
* Bouwaanvragen revitalisatie zuidelijk deel 'De Koperwiek' Van der Vorm Vastgoed te Rotterdam vraagt bouwvergunning aan deze betreffen: bouwfase 1A: het intern toevoegen van winkelruimten nabij het 'Plein' nabij nummers 32 tot 40 bouwfase 1B: het gedeeltelijk bebouwen van de patio, het uitbreiden van winkelruimte en het veranderen van winkelruimte nabij nummers 20 en 22 bouwfase 1C: het bouwen van een nieuwe passage, het veranderen van de dakconstructie (waaronder maken daktuinen), het bebouwen van het resterende deel van de patio en het intern toevoegen van winkelruimte Reigerlaan 251, plaatsen van tijdelijk zorggebouw

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 20 november 2009:

* Dorpsstraat 121, veranderen van kozijnen voorzijde
* Flatusstraat 43, veranderen van houten entree
* Hebriden 19, plaatsen dakkapel voorzijde

* Hordaland 22, plaatsen dakkapel voorzijde

* Zadkinerade 121, plaatsen van entresolvloer

Verzenddatum 23 november 2009:

* Lakenhal 7, bouwen van dakopbouw met terras achterzijde

Verzenddatum 26 november 2009:

* Brahmsstraat 71, vergroten woning aan zijgevel
* Johan Jongkindrade 18, plaatsen van dakkapellen
* Kompasstraat 34, plaatsen van betonvloer begane grond

Sloopvergunningen verleend

Verzenddatum 20 november 2009:

* Reigerlaan 64, gedeeltelijk slopen van Montesorri basisschool

Verzenddatum 26 november 2009:

* Stationplein, slopen van betonnen voetgangersbrug

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel zijn ingediend.

Ter inzage

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure


1. Admiraal Helfrichweg 6, verbouwen bedrijfspand tot dierenartspraktijk

Aan dit bouwplan kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee ligt de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 3 december 2009 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode zijn belanghebbende bevoegd zienswijzen in te brengen tegen het bouwplan.

Monumentenvergunning verleend

Verzenddatum 24 november 2009:

Dorpsstraat 31, herstellen van de fundering, restaureren, verbouwen en gedeeltelijk isoleren.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken, gerekend vanaf vandaag, een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen.

Aanwijzing gemeentelijke monumenten

Op 24 november 2009 heeft het college het besluit vastgesteld tot aanwijzing van acht beschermde gemeentelijke monumenten, te weten:

Uitvaartcentrum Capella, Fresiastraat 2; De Schenkelkerk, Bermweg 29b; De Groen van Prinstererschool, Ericaplein 11; De Elimkerk, Merellaan 346; De Pauluskerk, Merellaan 352; De Hoeksteen (geref. kerk), Rivierweg 15; De Hollandsche IJsselkering / Algerabrug.

Alle stukken met betrekking tot dit ontwerpbesluit liggen tot en met 15 januari 2009 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen in deze periode een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van het bezwaar.

Voornemen actualiseren bestemmingsplan "Capelle West"

Het college geeft, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van de actualisering van het bestemmingsplan 'Capelle-West 1997', zoals dat op 8 februari 1999 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 18 mei 1999 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is goedgekeurd, wordt voorbereid.

Toelichting
Het bestemmingsplangebied 'Capelle West' wordt begrensd door:
- aan de noordzijde de wijk s'-Gravenland

- aan de westzijde tot aan de grens van het woongebied gemeentegrens Rotterdam, wijk Kralingse Veer
- aan de zuidzijde (tevens gemeentegrens met Krimpen aan den IJssel) de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas
- aan de oostzijde de Algeraweg

Als het bestemmingsplan 'Capelle-West' in werking treedt vervalt voor dit gebied het bestemmingsplan 'Capelle- West 1997'. Zodra het bestemmingsplan 'Capelle -West' in werking treedt, is voldaan aan de actualiseringsplicht gesteld in artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening.

Reageren op voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)
Over het voornemen voor de actualisering van dit bestemmingsplan wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van de actualisatie van dit bestemmingsplan er ook geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Inzage
Door het college is op 14 april 2009 een Plan aan Aanpak voor het actualiseren van dit bestemmingsplan vastgesteld. Dit Plan van Aanpak kunt u hier inzien en ligt ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

Verdere procedure
Aan de hand van onder meer diverse onderzoeken e.d. is een Nota van uitgangspunten in voorbereiding. Zodra deze nota in concept gereed is wordt hierover op basis van de Inspraakverordening inspraak verleend. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad deze Nota van uitgangspunten vast. Vervolgens wordt op basis van deze nota een concept-voor-ontwerp-bestemmimngsplan opgesteld. Over het (voor)ontwerp van dit bestemmingsplan wordt te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, (opnieuw) gelegenheid tot inspraak geboden. Tot slot wordt het ontwerp-bestemmingsplan te zijner tijd ook ter inzage gelegd. Dan bestaat voor een ieder de mogelijkheid om binnen een periode van zes weken zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerp-bestemmingsplan wordt te zijner tijd in de Maasstad - editie IJsselpost, de Staatscourant en via deze website gepubliceerd.

Informatie
Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met mevrouw T. Clementina - Bricen, telefoon (010) 2848762, e-mail: t.clementina@capelleaandenijssel.nl van de unit VROMS van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Kapvergunningen

Verleend aan de gemeente:
Burgemeester Beresteijnlaan ter hoogte van lichtmast 20 herplantvergunning: één es (Fraxinus excelsior). De boom had ernstige stambeschadiging door een aanrijding. Herplant met één es.

Aan overigen:

* Binnentuinen Lepelaarsingel/Reigerlaan één Noorse esdoorn (Acer pseudoplatanus), één Amandelwilg (Salix trianda) en één gewone es (Fraxinus excelsior) wegens reconstructie en ophoging van het gebied. Voor twee sierperen en één els is op 16 april 2009 vergunning verleend. De aangevraagde kronkelwilg wordt niet gekapt. Herplant met achtien berken (Betula 'jacquemont'), drie sierappels (Malus 'Evereste'), één valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos), één sierkers (Prunus avium 'Plena'), één Noorse Esdoorn (Acer 'keithform') en één sierkers (Prunus serrulata 'Kanzan').

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637

Standplaatsvergunning verleend voor


* Bakken en verkopen oliebollen op een van de terreinen van de Hervormde Dorpskerk, Kerklaan 2 op woensdag 30 december en donderdag 31 december 2009;
* Verkoop van snijbloemen en potplanten (La Menuette) op het plein tussen het metrostation Capelle - Centrum en de rotonde kerklaan/Duikerlaan, nabij winkelcentrum De Koperwiek voor het jaar 2010;
* Verkoop van loempia's en snacks (V.H. Dhin) op de hoek/parkeerplaats aan de achterkant winkelcentrum De Koperwiek (pleintje) op vrijdagen en zaterdagen voor het jaar 2010;
* Verkoop van loempia's en snacks (V.H. Dhin) op de hoek/parkeerplaats Schermerhoek woensdagen en donderdagen voor het jaar 2010;
* Verkoop van belegde broodjes (T. Vleer) nabij de ingang van de Kwantum aan de Lylantsebaan op vrijdagen, zaterdagen en zondagen voor het jaar 2010.

Evenementenvergunning verleend voor

* Lancering nieuwe webcommunity De Hoeken, op het asfalt naast het Cruijffcourt Hoekenbuurt op zaterdag 12 december 2009 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Reclamevregunning verleend voor


* Opendagen Dansschool Peter Dam 10, 17 en 24 januari 2010, plaatsing dinsdag 5 januari 2010 tot en met maandag 25 januari 2010.

Gevelreclamevergunning verleend voor


* Spoorlaan 20 ten behoeve van gezondheidscentrum;
* Stadsplein 5 ten behoeve van het Islala Theater.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie. U kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor


* Voorfeest plaatsing van een nieuw JOP, zaterdag 19 december 2009 van 14.00 uur tot en met 22.00 uur, op de locatie Groenedijk bij TOC;
* Oud- en Nieuwfeest in Sporthal Schenkel, donderdag 31 december 2009 van 22.00 uur tot vrijdag 1 januari 2010 04.00 uur.

Besluit tot het uitstellen van het intrekkingsbesluit afsluiting Nijverheidsstraat

Het college heeft op 13 oktober 2009 besloten om 1 december 2009 het verkeersbesluit afsluiting Nijverheidstraat bij de aansluiting op de Algeraweg van maandag tot en vrijdag van 14.00 tot 18.30 uur in te trekken. Dit vanwege de proef waarbij wordt onderzocht wat de effecten van de afsluiting Nijverheidstraat zijn op de verkeersafwikkeling op de Algeracorridor in de avondspits.

De afgelopen maand zijn er metingen verricht waarbij de reistijd van automobilisten is gemeten. Door storingen in de verkeersregelinstallatie Abram van Rijckevorselweg - IJsselmondselaan zijn deze metingen niet betrouwbaar. Daarom heeft het college besloten om de situatie met gesloten slagboom met 14 dagen te verlengen tot 15 december 2009. Vanaf 15 december gaat de slagboom open. In de tweede helft van januari 2010 worden metingen verricht met een verkeersituatie waarbij de slagboom open is.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen het besluit tot het uitstellen van het intrekkingbesluit bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag nadat het verkeersbesluit is bekend gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: a de naam en het adres van de indiener, b. de dagtekening, c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d. de grond van het bezwaar.