Ingezonden persbericht


Gemeenteraadsfractie D66 Den Haag

Persbericht - 4 december 2009

Conciërge onmisbaar: verkiezing Haagse Conciërge van het jaar weer gestart

Wie wordt de Haagse Conciërge van het jaar 2009?

D66 Den Haag organiseert voor de vijfde keer de verkiezing van de 'Haagse Conciërge van het jaar'. Conciërges leveren een belangrijke bijdrage aan het goed functioneren van een school en vooral ook aan de veiligheid op scholen. Daarom pleit D66 voor een conciërge op iedere Haagse school. Met de verkiezing van Haagse Conciërge van het jaar wil D66 Den Haag een mogelijkheid bieden aan kinderen, ouders, teamleden en directie om hun conciërge in het zonnetje te zetten.

Alle scholen in Den Haag hebben deze week een brief gekregen van de D66 gemeenteraadsfractie, waarin gevraagd wordt aan te geven waarom de school vindt dat haar conciërge de titel verdiend. Leraren en leerlingen, ouders, collega-conciërges, leidinggevenden kunnen conciërges opgeven door een e-mail te sturen naar: concierge@d66denhaag.nl. De inschrijving sluit op donderdag 21 januari 2010. Een deskundige jury beoordeelt vervolgens de inzendingen en kiest de Haagse conciërge van het jaar. Vrijdag 29 januari 2010 wordt de uitslag bekend.

De gemeenteraadsfractie van D66 Den Haag organiseert sinds 2005 deze verkiezing. Vanwege het grote succes is het een jaarlijks terugkerend fenomeen in Den Haag. Ook Den Haag FM zal in januari weer veel aandacht besteden aan de conciërge verkiezing. In voorgaande jaren waren de hele week voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar, conciërges live in de radio-uitzending te horen met enthousiaste verhalen over 'hun' kinderen en school.

Eén ding is zeker: de Haagse conciërge is onmisbaar!

--

Overzicht Haagse Conciërges:

2005 Yvonne Ophuysen, Maria Montessorischool

2006 Peter Meershoek en René Boekhout, Cor Emousschool

2007 Mohamed Faloun, Hofstad Mavo

2008 Bert van Oosten, Maris College

-----------------------------------------



Ingezonden persbericht