Provincie Utrecht

Nieuwe rotonde Rhenen (N225) in gebruik

3-12-2009 -

Vanaf 5 december 2009 kan het verkeer op de N225 tussen Elst en Rhenen gedeeltelijk van de nieuwe rotonde gebruik maken. Het gaat om de rotonde ter hoogte van de aansluiting Remmerden. De nieuwe aansluiting Remmerden op de rotonde gaat circa een week later open. Tot die tijd kan het verkeer gebruik maken van de oude aansluiting.

De nieuwe rotonde maakt deel uit van van de reconstructie van de N225 die tot doel heeft het verbeteren van de fietsvoorzieningen langs de N225 tussen Elst en Rhenen. Aannemer Heijmans Wegenbouw is begin september met de werkzaamheden gestart in opdracht van de provincie Utrecht.

De werkzaamheden duren tot medio 2010 en geven voorlopig slechts beperkte hinder voor het verkeer.

Stand van zaken
Inmiddels zijn al grote delen van het vrijliggende fietspad aangelegd en waar mogelijk maken fietsers al gebruik van deze nieuwe fietspaden. De werkzaamheden aan de kabels en leidingen lopen zeker nog door tot maart 2010. Het gaat hierbij om water, gas en telecom.

3-18 december: Werkzaamheden en verkeersmaatregelen Op 3 december begint de aannemer met het aanleggen van een nieuwe riolering tussen de Autoweg en Tasveld bij industrieterrein Remmerden. Hierna wordt het straatwerk weer aangepast aan de nieuwe situatie. Met de bereikbaarheid van de aanliggende bedrijven wordt rekening gehouden.
Op 7 december start de aannemer met de aanleg van het fietspad naast de tabaksschuur ter hoogte van de Stokweg. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de helft van de rijbaan ter plaatse gedurende één week worden afgesloten. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten om-en-om langs het werk geleid.

Vervolg
Vanaf 19 december ligt het werk stil in verband met de feestdagen. De aannemer hervat de werkzaamheden op 11 januari 2010. Vóór de Kerst brengt de provincie nog een vierde nieuwsbrief uit met meer gedetailleerde informatie over de stand van zaken, de voortgang en het vervolg van de reconstructie.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319