Kinderhulp en Bilderberg openen 'Sinthotel'

03/12/2009 13:15

Nationaal Fonds Kinderhulp

Overnachten in een vier- of vijfsterren hotel. Uit eten, 's ochtends een heerlijk ontbijt en daarna misschien nog wel een lekkere duik in het zwembad. Dat is een luxe die voor veel pleeggezinnen niet is weggelegd. Het Nationaal Fonds Kinderhulp wil ook pleegkinderen en hun pleegouders eens lekker in de watten leggen. Zij mogen daarom op 5 december overnachten in één van de 20 luxe hotels van Bilderberg om zo een hele speciale pakjesavond vieren.

De hotelketen stelt voor deze speciale actie maar liefst 100 kamers beschikbaar. En dankzij aanvullende sponsoring van leveranciers, kunnen de gezinnen tevens genieten van een heerlijk gratis diner en ontbijt.

Pleegkinderen hebben vaak al veel meegemaakt in hun jonge leven en mogen daarom volgens Kinderhulp en Bilderberg best weleens lekker verwend worden. Daarnaast is de actie ook bedoeld om pleegouders een hart onder de riem te steken. Ruimte in het hart om een kind van anderen op te vangen gaat lang niet altijd gepaard met een goed gevulde portemonnee. Leuke extra's zijn voor deze gezinnen lang niet altijd weggelegd. Pleeggezinnen vervullen een hele belangrijke rol voor onze maatschappij en dat mag best weleens extra gewaardeerd worden.

De Sinthotel-actie sluit prachtig aan op de Actie Pepernoot, die dit jaar al voor de tiende keer wordt gehouden. Dankzij deze actie, ondersteund door de Sponsor Bingo Loterij, kunnen 50.000 kinderen in de jeugdzorg toch genieten van een echte pakjesavond. Kinderhulp stelt hiervoor cadeaukaarten van warenhuis V? beschikbaar. Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg-)ouders die zich cadeaus soms moeilijk kunnen veroorloven.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al 50 jaar in voor kinderen, die als gevolg van ernstige huiselijke problemen in de jeugdzorg terechtkomen. Het ontbreekt dan vaak aan geld voor leuke dingen, zoals het vieren van Sinterklaas, vakantie, een dagje naar de dierentuin of het lidmaatschap van een sportclub. Zaken die voor veel kinderen in Nederland vanzelfsprekend zijn, maar niet voor kinderen in tehuizen en pleeggezinnen. Dankzij giften van particulieren en bedrijven kan Kinderhulp kleur brengen in het leven van deze kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meer informatie over het Nationaal Fonds Kinderhulp leest u op www.kinderhulp.nl

Meer informatie over Bilderberg leest u op www.bilderberg.nl





http://www.kinderhulp.nl