Gemeente Wassenaar

PROEF afsluiten Van Hogendorpstraat voor verkeer op 5, 12 en 19 december

Vanuit gesprekken met het Economisch Overleg Wassenaar (EOW), het project Keurmerk Veilig Ondernemen en gesprekken met de winkeliersvereniging Wassenaar, is bij de gemeente de vraag neergelegd om het winkelgebied aan de Van Hogendorpstraat aantrekkelijker te maken voor het winkelende publiek.

De gemeente wil graag de meningen van winkeliers, de omwonenden en het winkelend publiek peilen en gaat daarom als PROEF de Van Hogendorpstraat, tussen het Tuinpad en de Van Limburg Stirumstraat, op de zaterdagen 5, 12 en 19 december a.s. afsluiten voor verkeer.

Met deze proef afsluiting wil de gemeente onderzoeken wat de gevolgen en resultaten zijn van een tijdelijke afsluiting en op deze manier een beter inzicht krijgen in de eventuele knelpunten en mogelijkheden die de afsluiting met zich meebrengt.

Het tijdelijk afsluiten van de Van Hogendorpstraat moet worden gedragen door zowel de winkeliers, de omwonenden als het winkelend publiek. De winkeliersvereniging heeft inmiddels een inventarisatie uitgevoerd onder de winkeliers aan de Van Hogendorpstraat en heeft aangegeven dat het merendeel van die winkeliers positief tegenover de proefafsluiting staat.

Na de proefperiode zal de gemeente de meningen peilen onder de winkeliers en ook onder de omwonenden om te kijken of de afsluiting positief of negatief wordt ervaren.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl