Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 05-12-2009

Aanhoudingen na winkeldiefstal

MEPPEL Na een melding van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat heeft de politie twee mannen aangehouden. De twee waren de winkel uitgelopen met flessen drank in de broekzak. Ze stapten in een auto en reden weg. De politie wist de auto te achterhalen en heeft de twee verdachten aangehouden. Beide komen uit Nijetrijne en zijn 30 en 33 jaar. Op het moment van aanhouding waren de flessen wijn en kokoslikeur al bijna leeg. In de auto zaten nog twee mannen, maar die hadden niets met deze diefstal te maken. Na verhoor kregen beide een boete opgelegd; de een van 150 en de ander van 130 Euro. (2009059313)

Politie houdt verdachten aan met vervalste bankpasjes

EXLOO Vrijdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden nadat deze zich verdacht hadden gedragen bij de pinautomaat van de bank aan de Zuiderhoofdstraat. Een 19-jarige man uit Assendelft en een 31-jarige man uit Roemenië stonden lang bij de pinautomaat en een getuige gaf dit door aan de politie. Daarna stapten de twee in een auto en wilden wegrijden. Agenten kwamen net op dat moment aanrijden en spraken de twee aan. Bij controle bleek dat ze een aantal bankpasjes bij zich hadden en een bedrag van een paar duizend Euro. De twee zijn aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek in verband met het mogelijk vervalsen van bankpasjes of het opnemen van geld met deze passen. Kort na de aanhouding van de twee werd een derde verdachte, een 32-jarige man uit Vianen aangehouden. Ook hij is ingesloten voor een verder onderzoek.(2009059329)

Man aangehouden wegens openbare dronkenschap

EMMEN Vrijdagavond heeft de politie op het Marktplein een 57-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij was flink dronken en was vervelend tegen andere mensen die daar liepen. Hij is aangehouden en kreeg een boete opgelegd. Met de bekeuring op zak is hij thuis afgeleverd. (2009059346)

Brandjes bij scholen

DIEVER Vrijdagavond moest de brandweer twee keer uitrukken wegens brandjes. Eerst stond bij de school aan de Schipper een hoop rommel in brand in het fietsenhok. Daarna bleek bij Stad en Esch een stapel dozen en andere rommel te hebben gebrand onder een afdak. Bij de school aan de Schipper is schade ontstaan aan het fietsenhok. De politie onderzoekt deze zaak. (2009059361)

Jongen aangehouden met gestolen fiets

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 13-jarige jongen uit Assen aangehouden in verband met de diefstal van een fiets. Een 51-jarige man uit Assen zag op het Koopmansplein zijn fiets staan, die een paar dagen geleden bij het station was gestolen. Hij meldde dit bij een stadswacht.Net op dat moment kwam de 13-jarige jongen bij deze fiets en hij had een sleutel die op het slot paste en haalde de fiets van het slot. Hij werd aangehouden door de stadswacht en deze heeft hem overgedragen aan de politie. De fiets, een vrij nieuwe fiets met een waarde van ongeveer 850 Euro, gaat weer terug naar de eigenaar. (2009059364)

Bromfietser gewond bij ongeval

ERICA Vrijdagavond heeft een 17-jarig meisje uit Nieuw Dordrecht haar been gebroken bij een aanrijding op de Verlengde Vaart NZ. Ze reed richting Nieuw Amsterdam en kwam bij de Veldhuizenwijk in botsing met een tegemoetkomende auto die linksaf sloeg. De automobilist, een 29-jarige vrouw uit Erica, had de scooter niet gezien. Wat daarvan de oorzaak is, wordt nader onderzocht. De bromfietser is naar het Scheperziekenhuis gebracht. (2009059369)

Brand in recreatiewoning

GASSELTERNIJVEEN Vrijdagavond is brand ontstaan in een recreatiewoning op het Hunzepark. De brandweer bluste de brand. De woning liep forse schade op. De politie, die vooralsnog uitgaat van brandstichting, doet nader onderzoek. (2009059376)

Man aangehouden na vernieling ruiten

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie aan de Delft een 35-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had twee ruiten van een voordeur van een woning vernield en ging volledig door het lint. Agenten hebben hem met veel moeite aan kunnen houden en hij is ingesloten. Wat de aanleiding is geweest, wordt nog uitgezocht. (2009059377)

Aanhoudingen na vechtpartij

ASSEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de markt. Daar stonden twee jongens met een kapotte neus. Ze hadden klappen gehad van drie andere jongens. Nadat agenten met meerdere getuigen hadden gesproken wisten ze de drie verdachten aan te houden. Deze drie, alle afkomstig uit Assen en 17, 19 en 26 jaar, zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (2009059379)

Inbreker aangehouden op heterdaad

HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens een inbraak in een kledingzaak. De politie kreeg de inbraakmelding vanaf deze winkel in de Hoofdstraat. Een getuige had de jongen uit de winkel zien komen zag hem wegrennen. Na een zoekactie werd de jongen even later in de Kruisstraat aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten voor het verdere onderzoek. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor een poging tot inbraak in de kledingzaak er naast. (2009059381)

15-jarige bromfietser zwaar beschonken

HOOGEVEEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Da Costastraat een bromfietser die niet al te soepeltjes reed. Hij had gedronken, zo bleek. De blaastest kwam uit op 1,4 promille en de jongeman kon natuurlijk ook geen rijbewijs laten zien vanwege zijn leeftijd. De politie maakt proces-verbaal op. (2009059391)

Aanhouding wegens belediging politie

ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie aan de Marktstraat een 20-jarige Assenaar aangehouden. In deze straat waren meerdere containers omver getrapt en volgens getuigen had deze jongen dat gedaan. Agenten spraken hem aan en gaven hem een bekeuring vanwege zijn baldadige gedrag. Daarbij beledigde hij de agenten meermalen, waarop hij uiteindelijk is aangehouden. Hij krijgt er nu een boete bij wegens belediging. (2009059396)

Resultaten verkeerscontroles

BOVENSMILDE Bij wegwerkzaamheden op de N371 heeft de politie vrijdag vijf automobilisten bekeurd omdat ze door het (tijdelijke) rode verkeerslicht reden. Deze waren daar geplaatst vanwege de wegwerkzaamheden.

ZUIDLAREN Vrijdag heeft de politie vijftien fietsers bekeurd op het Beatrixplein. Agenten volgden de groep fietsers en zagen dat ze zowel links als rechts van de weg reden en diagonaal de kruisingen overstaken. Op het Beatrixplein gingen ze allemaal links om in plaats van rechts om en kregen hiervoor een bekeuring.

MIDLAREN Bij een controle op fietsverlichting heeft de politie hier dertien fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht.

Spookrijder klemgereden

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag reed een 81-jarige man uit Ruinen via de afrit de A28 op. Voordat hij de snelweg kon bereiken werd hij klemgereden door medeweggebruikers. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. (2009059241)

Politie onderzoekt inbraken stacaravans

TYNAARLO Vrijdag is ontdekt dat op een camping aan de Zuidlaarderweg zes stacaravans zijn opengebroken. In alle gevallen zijn ruitjes vernield om binnen te komen. De inbraken hebben vermoedelijk in de afgelopen veertien dagen plaatsgevonden. De politie onderzoekt deze inbraken. (2009059301)

Omvangrijk onderzoek vechtpartij Gasselternijveen afgerond

Na een onderzoek van enkele maanden heeft de politie het onderzoek naar een grote vechtpartij afgerond. Tijdens een handbaltoernooi op het Hunzepark in Gasselternijveen ontstond daar op een feestavond een grote vechtpartij waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt. In het onderzoek heeft de politie in totaal 22 mensen verhoord om zo duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Daarvan zijn er 9 als verdachte gehoord. Het dossier is nu opgemaakt en gaat naar het Openbaar Ministerie voor het vervolgtraject.

Op de vroege zondagochtend van 21 juni ontstond aan het eind van het feest tijdens het jaarlijkse handbaltoernooi een grote vechtpartij. Medewerkers van de beveiliging kregen het aan de stok met een van de bezoekers. Daarna bemoeide zich er een groep van ongeveer twintig bezoekers. Deze keerden zich gezamenlijk tegen de aanwezige beveiligers en er ontstond een grote vechtpartij. Daarbij is gegooid met bierflessen en stenen, er is geschopt en geslagen. Daarbij zijn de beveiligers in het nauw geraakt en hebben zich flink moeten verweren. In die nacht is de politie met meerdere eenheden ter plaatse geweest. Een van de verdachten is direct aangehouden. De rust keerde daarna weer. Nadat twee medewerkers van de beveiliging aangifte hadden gedaan is er een onderzoek opgestart. Dat heeft in totaal enkele maanden geduurd. Er is nu een dossier opgemaakt waarin de rol van 9 verdachten is omschreven. Van deze verdachten zijn er 7 bezoekers en 2 medewerkers van de beveiliging. Verder zijn er 13 mensen als getuige verhoord, waarmee een zo compleet mogelijk beeld is verkregen. Van de verdachten komen er 5 uit Gieten. De overige verdachten komen uit Groningen, Gasselternijveen, Winschoten en Valthermond. (2009020467)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.