Politie Groningen

Zaterdag 5 december 2009

Provincie Groningen, 05-12-2009

Noordbroek: man (21) overlijdt na eenzijdig ongeval

Een 21-jarige man uit Noordbroek is vrijdagnacht op de Scheemderstraat in Noordbroek om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer was door onbekende reden de macht over het stuur verloren. Hij botste vervolgens frontaal tegen een boom. De man overleed op de plek van het ongeval. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald. De politie heeft een rapportage en aan analyse van het ongeval gemaakt. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Groningen: jongen (16) aangehouden voor vernieling bushokje

De politie heeft vrijdagnacht op de Aweg in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor vernieling. De knaap werd op aanwijzing van een getuige ingerekend, omdat hij een raam en een reclamezuil van een bushokje op de Goudlaan had vernield. De jongen was bij zijn aanhouding dronken en agressief. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Ook een 16-jarig meisje uit Hoogezand, die in gezelschap van de jongen verkeerde, werd aangehouden. Zij mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. Het meisje had niets met de vernieling te maken. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Winschoten: tweemaal rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagavond- en nacht in Winschoten twee mannen voor rijden onder invloed aangehouden. Een 38-jarige Winschoter liep vanwege hard rijden op de Blijhamsterweg tegen de lamp. Hij bleek uiteindelijk 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. s Nachts werd een 22-jarige man uit Winschoten in de Nassaustraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd rijdend op zijn brombakfiets gesignaleerd en gecontroleerd. Deze verdachte bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie nam zijn rijbewijs in. De Winschoter mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: drie vechtersbazen op de bon

De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen drie mannen aangehouden voor vechten op straat. De politie constateerde dat meerdere personen betrokken waren bij een vechtpartijtje. Hierbij werd over en weer geslagen. Drie verdachten, een 21-jarige man uit Maastricht, een 25-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige Stadjer, werden meegenomen naar het politiebureau. Het drietal kreeg een bon voor vechten op straat. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Veendam: vrouw gewond na botsing tegen boom

Een 23-jarige vrouw uit Veendam is vrijdagnacht op de Lloydsweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw was met haar de bocht uit gevlogen. Zij botste vervolgens frontaal tegen een boom. De boom knapte af en belandde bovenop de auto van het slachtoffer. De 23-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en aan analyse van het ongeval gemaakt. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Vierhuizen: restanten hennepkwekerij in woning aangetroffen

De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Panserweg in Vierhuizen restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in, omdat een omwonende een lichtflits uit het huis zag komen. De politie trof vervolgens in het pand nog tien hennepplanten en overige toebehoren voor een hennepkwekerij aan. Het energiebedrijf stelde een onderzoek in naar de elektriciteitsmeter. De monteur constateerde dat met de meter geknoeid was. De kwekerij wordt opgeruimd met behulp van de gemeentereiniging. De bewoner van het pand wordt gehoord.

Winschoten: dronken Duitser zorgt voor consternatie

De politie heeft vrijdagavond op de Blijhamsterweg in Winschoten een 19-jarige man uit Aurich (D) aangehouden voor openbare dronkenschap. De Duitser was dronken en zorgde voor een Chinees restaurant voor de nodige overlast en consternatie. De man werd meegenomen naar het cellencomplex in Groningen. Daar werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Zuidhorn: steward bedreigd door reiziger

De politie heeft vrijdagmiddag op het treinstation in Zuidhorn een 43-jarige man uit Grijpskerk aangehouden voor bedreiging. De politie reageerde op een melding dat een steward van Arriva in de trein was bedreigd door een passagier. Op het station werd de verdachte in een treinstel aangewezen en ingerekend. De steward, een 25-jarige vrouw, gaf aan dat zij woordelijk tot drie maal toe met de dood was bedreigd te zijn door de verdachte. De verdachte uitte de bedreigingen, nadat de steward een vrouw met een kaartje voor de 2e klasse niet in de 1e klasse liet zitten. De passagier had dit gevraagd, omdat de 2e klasse vol zat. De steward heeft al aangifte gedaan. De Grijpskerker mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.