Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 05-12-2009

Dronken Oosterhouter kan rijbewijs na twee weken weer inleveren

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmorgen rond 02.50 uur een 18-jarige beginnend bestuurder uit Oosterhout aangehouden wegens dronken rijden. De man had net twee weken zijn rijbewijs.

Hij blies hij een controle 390 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De man was op stap geweest en had behoorlijk wat gedronken. Uiteindelijk ging hij te voet naar huis, maar was naar eigen zeggen nog iets vergeten. Met de auto van zijn moeder reed hij terug naar het centrum, waarna agenten hem op de Sperwersraat wilden controleren. De man reed echter weg, maar agenten konden hem even later - op basis van het kenteken van de auto - bij zijn ouderlijke woning aanhouden. Tegen de Oosterhouter wordt proces-verbaal opgemaakt.

WAALWIJK: Op de Wederikstraat hebben agenten zaterdagmorgen rond 09.30 uur een 62-jarige automobiliste uit Waalwijk aangehouden. Een getuige meldde bij de politie dat de vrouw vermoedelijk dronken in de auto was gestapt en wegreed. Dat bleek te kloppen; ze blies bij een controle 875 ug/l. Maximaal is 220 ug/l toegestaan. Haar rijbewijs werd ingenomen.

Negen auto's betrokken bij kettingbotsing op A27

WERKENDAM: Een kettingbotsing op de A27 heeft vrijdagmiddag voor een kilometerslange file gezorgd. Rond 16.15 uur reden negen auto's op elkaar, in de rijrichting Gorinchem. Het bleef grotendeels beperkt tot blikschade. Één bestuurder, een 34-jarige man uit Nieuwegein, klaagde over rug- en nekpijn. Brandweerlieden verwijderden het dak van zijn auto, zodat hij horizontaal op de brancard de ziekenauto in kon. De bestuurder moest een nachtje ter observatie in het Amphia Molengracht in Breda blijven. Rond 18.00 uur kon de weg weer vrijgegeven worden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 05-12-2009 12:58 | © Regio Midden en West Brabant |