Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-12-2009

Politie arresteert agressieve Tilburgse automobilist

TILBURG: De politie heeft zaterdagmorgen rond 04.30 uur op de Bisschop Zwijssenstraat een 31-jarige Tilburger aangehouden wegens belediging, bedreiging, verzet en rijden onder invloed. Agenten zag dat de man samen met een vriend uit een kroeg op de Paleisring kwam, in de auto stapte en wegreed. De agenten wilden de man controleren op verdenking van dronken rijden, maar daar wilde de Tilburger absoluut niet aan meewerken. Hij beledigde en bedreigde de agenten diverse malen. Daarop werd hij aangehouden. Ook op het bureau bleef de Tilburger erg agressief en recalcitrant, agenten moesten zelf pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. De man is ingesloten in het bureau. De Tilburger wilde op geen enkele manier meewerken aan een alcoholonderzoek. Ook de andere inzittende - een 26-jarige Tilburger - werd aangehouden. Hij wilde de autosleutels niet afgeven, ook al werd hem dat diverse malen gevraagd.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

MOERGESTEL: Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Riethoven is zaterdagmorgen tegen 04.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed slingerend over de A58 en werd door
surveillerende agenten langs de kant van de snelweg gezet. Bij een controle blies hij 445 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 350 ug/l wordt bij deze categorie automobilisten het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Politie onderzoekt snelkraak van pinautomaat in Diessen

DIESSEN: Onbekenden hebben zaterdagmorgen rond 03.00 uur een
pinautomaat aan de Kerkstraat gekraakt. De snelkrakers gingen er vervolgens met een geldbedrag in een grijze BMW station 5-serie vandoor. Diverse politie-eenheden reageerden op de melding. Een motoragent heeft op de N269 richting Tilburg de BMW nog een tijdje achtervolgd. Daarbij werden vrij hoge snelheden bereikt. Vanuit de auto werden diverse goederen naar de motoragent gegooid in een poging hem uit te schakelen. Uit veiligheidsoverwegingen heeft hij toen de achtervolging gestaakt. De politie stelt een uitgebreid
(sporen)onderzoek in.

Politie verricht drie aanhoudingen in horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: In het horecatoezicht heeft de politie vrijdagavond en -nacht in de Tilburgse binnenstad drie aanhoudingen moeten verrichten. Een 25-jarige Tilburgse werd gearresteerd wegens baldadigheid bij de kerstboom op het Piusplein. Twee andere stappers werden in de kraag gevat wegens openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering.

Gewapende overval op tabakszaak in Tilburg

TILBURG: Twee gewapende mannen hebben zaterdagmorgen rond 10.30 uur een tabakswinkel aan de Oerlesestraat overvallen. Ze bedreigden twee medewerksters met een (nep) vuurwapen en gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Er waren geen klanten aanwezig in de winkel tijdens de overval. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft diverse getuigen gehoord.

De politie heeft direct na de overval een SMS-Alert verspreid met de volgende tekst:

Tilburg, Oerlesestraat. Overval tabakswinkel, gewapend, 2
Noord-Afrikaanse daders, 1 zwarte jas, baseballpet, 1 grijs geruite jas. Te voet. Tips: 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 05-12-2009 13:23 | © Regio Midden en West Brabant |