Ingezonden persbericht

Zaterdag 5 december in De Zevende Hemel: vragen over Sinterklaas in Kamer

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, de televisie en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims verschenen?

Sinterklaas
In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over het kruis op de mijter van Sinterklaas. Erkan Coskunsu uit Hengelo vindt het een non-discussie: "handen af van de Sint en zijn mijter!"

Islamitische kijk op ondernemerschap
Het boek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanuit een Islamitisch perspectief is een wetenschappelijk studie naar de islamitische kijk op ondernemerschap.
Auteur Gerard de Winter gaf een lezing aan moslimstudenten en verslaggeefster Vijdan Yildirim was erbij.

Doorbraak kritische Israëlische filmmakers
Eindelijk lijkt Nederland klaar te zijn voor kritische Israëlische films. De Palestijns - Nederlandse documentairemaakster Randa Nassar heeft tijdens het Internationaal Documentaire Festival in Amsterdam (IDFA) 16 films over het Israëlisch - Palestijns conflict bekeken. Zij vertelt welke documentaire haar hart heeft gestolen en welke Israëlische filmmaker haar favoriet is.

Kerken in dialoog met moslims
De contactgroep islam van de Raad van Kerken heeft twee brochures gepresenteerd die gemeenteleden moeten helpen om de dialoog met moslims aan te gaan.
Alper Alasag van Stichting Islam en Dialoog is nauw betrokken bij het project.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.