TROS

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 5 december
Radio 1 - 11.04 uur

GERDA VERBURG, ARIE SLOB EN JESSE KLAVER TE GAST IN TROS KAMERBREED ZATERDAG 5 DECEMBER

Gerda Verburg (CDA) is minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze vindt de voedselcrisis ernstiger dan de financiële crisis vanwege het permanente karakter. In de aanloop naar de Klimaattop in Kopenhagen, die over ruim een week begint, pleit ze voor duurzaamheid en een mentaliteitsverandering: geen aardbeien in de winter. Maar wat vraagt de minister van de boeren? Welke eisen stelt ze aan de landbouw die toch ook het milieu belast?

Arie Slob is fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij reageert op actuele politieke ontwikkelingen, zoals het AOW-wetsvoorstel van het kabinet waarop de Raad van State forse kritiek heeft geleverd: de AOW-leeftijd moet sneller naar 67 jaar stijgen zodat niet alleen mensen jonger dan 55 jaar langer moeten werken. Wat vindt Slob van de kritiek van het belangrijkste adviesorgaan van de regering?

Jesse Klaver is voorzitter van CNV Jongeren en voorstander van verhoging van de AOW-leeftijd. Hij verwelkomt het advies van de Raad van State.
Verwacht hij dat het kabinet de aanbevelingen over zal nemen?
Op het gebied van het klimaat verwacht Klaver veel van de leiders die in Kopenhagen bijeenkomen voor de Klimaattop: ze hebben het maar te regelen, vindt de voorzitter van CNV Jongeren.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl