Ingezonden persbericht



---




- PERSBERICHT -

FREEK'S OUDEJAARS

Comedy Central biedt ouderwets gezellige pakjesavond met het beste van de oudejaarsconferences van Freek de Jonge

Amsterdam, 5 november 2009

Op 5 december zendt Comedy Central de eerste van een reeks van 4 uitzendingen uit, met het beste uit 10 verschillende oudejaarsconferences van Freek de Jonge. Het werk van Freek de Jonge is bij jong en oud bekend, of het nu ervaring uit eerste hand is of geboren uit jeugd sentiment, Freek is een begrip. Het beste uit het oudejaarsrepertoire van Freek zal voor de wat oudere kijker dan ook een heerlijke wandeling door het verleden zijn terwijl het voor de jongere generatie een ontdekking zal zijn van een comedy legende. De uitzendingen putten uit de verschillende cabaretvoorstellingen van de afgelopen 25 jaar, waaronder 'De Gillende Keukenmeid' (2000), 'De ontlading' (1988), 'De grote normen en waarden show' (2004) en vele anderen.

Comedy Central zelf is heel blij met de komst van Freek de Jonge en gelooft dat het repertoire van Freek een aanvulling is op het bestaande humorpakket dat de zender biedt. Maurice Hols, General manager Comedy Central North, zegt hierover: "We zijn trots op de samenwerking met Freek die humor al 40 jaar hoog in het vaandel heeft staan."

"Het nieuwe televisie kijken betekent kiezen voor waar je op het moment zin in hebt. Dat is bij de keuze voor Comedy Central lachen. Al veertig jaar laat ik de mensen lachen om mij, om de wereld en om zichzelf, dus is het logisch dat Comedy en ik elkaar snikkend in de armen vielen van het lachen", aldus Freek de Jonge.

Freek de Jonge startte zijn carrière met Neerlands Hoop, samen met Bram Vermeulen. Vanaf 1980 ging hij solo en maakte naam als cabaretier met zijn ingenieus geconstrueerde conferences, waarbij hij als eerste een rode draad door zijn programma liet lopen. Kenmerkend is ook de 'running gag', waarbij hij een grap gebruikt die meermalen terug komt. Hij geldt als een inspiratie voor veel cabaretiers en stand up comedians. Dat hij zijn improvisatie en comedy talent nog niet verleerd is bewees hij tijdens het Amsterdam Comedy Festival (mei 2009) waar hij tussen opkomende en hedendaagse top van de comedy scène de sterren van de hemel speelde.

De oudejaarsconferences die zijn gebruikt voor Het Beste van Freek zijn: 1983: De Openbaring
1984: Een Verademing
1985: De Finale
1988: De Ontlading
1992: De Estafette
1996: Het Luik
1998: Papa Razzia
2000: De Gillende Keukenmeid
2001: Het Laatste Oordeel
2004: De grote normen en waarden show (De Vergrijzing)

Freek de Jonge: het beste van zijn oudejaarsconferences is vanaf 5 december elke zaterdag om 22.30 uur te zien


- EINDE BERICHT -

Stel je geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoeken wij je dan een e-mail te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.



Ingezonden persbericht