Ingezonden persbericht


Delden, 27 november 2009

Persbericht

Sfeervolle 5 decembermarkt met streekproducten

De producenten van Streekmarkt Twente hebben voor 5 december een speciale markt in petto. Het ruime assortiment met ambachtelijk gemaakte producten is verder aangevuld met wild, gevogelte en biologisch desembrood. Een smakelijk aanbod waarvoor ook zwarte piet graag een bezoek brengt aan de marktkramen bij de Oude Blasiuskerk in Delden.

In deze drukke decemberperiode steken de makers van ambachtelijke streekproducten de handen nog eens extra uit de mouwen om goede, smakelijke producten te maken. Tijdens de markt van 5 december kunnen de consumenten uit Twente en omstreken in Delden terecht voor heerlijke versnaperingen voor het sinterklaasfeest. Daarnaast is een aantal producenten druk met de voorbereidingen voor leuke cadeaupakketten, zodat de zwarte pieten niet voor niets op de markt komen voor hun inkopen.

Wild en gevogelte
Vaste bezoekers van Streekmarkt Twente weten inmiddels wat zij op de markt mogen verwachten, maar toch blijven de producenten vernieuwen. Coöperatie De Oorsprong vult het assortiment aan met wild en gevogelte. Een welkome uitbreiding voor diners met vrienden en familie in deze gezellige wintermaanden. Nieuwkomer op de markt is Vanmenno, producent van biologisch desembrood.

Samenwerking Holterman Keukens
Streekmarkt Twente biedt een veelheid aan producten. Consumenten die inspiratie op willen doen voor de bereiding van deze producten, kunnen daarvoor terecht bij Holterman Keukens. Dit bedrijf ligt naast het plein bij de Oude Blasiuskerk waar de Streekmarkt gehouden wordt. Frank Holterman stelt zijn bedrijf open tijdens de Streekmarkten voor kookdemo's. Op 5 december aanstaande is het de beurt aan chefkok Nico Hemersma van het lokale restaurant In den Weijenborg.

Ook het komende jaar zijn de producenten van Streekmarkt Twente weer iedere eerste zaterdag van de maand (met uitzondering van zaterdag 2 januari) aanwezig op hun vaste plek bij de Oude Blasiuskerk.

Streekmarkt Twente wordt ondersteund door LTO Noord, de Gemeente Hof van Twente, Leader Zuid-Twente en het Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw.

Noot voor redacties

(

Ingezonden persbericht