Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 3-12-2009

JOHN LEERDAM TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 5 december, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.15 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


· Live muziek van Charlie Dée. De Rotterdamse zangeres toert door het land met een tribute to Joni Mitchell.


· De 80 seconden van... dichter Lars Ruben Bregonje. Hij begon ongeveer een jaar geleden met dichten, geïnspireerd door reizen.


· De column van Arjan Peters


· Thom Hoffman, Maartje van Weegen, Job Cohen, Jorgen Raymann en Wouter Bos staan samen op het toneel in Carré. Aanleiding is de eenmalige voorstelling CLAUS! Een hommage aan Prins Claus der Nederlanden. Regisseur, politicus en initiatiefnemer John Leerdam zit aan tafel.


· Jochum ten Haaf en Nettie Blanken over de groteske tragikomedie The New Electric Ballroom. In dit stuk van Enda Walsh leiden drie zussen een teruggetrokken bestaan tot dat hun grote liefde uit The New Electric Ballroom na veertig jaar terugkeert in hun levens.


· Na haar succes in de titelrol van 'Lady Macbeth van Mtsenk' bij De Nederlandse Opera is operaster Eva Maria Westbroek terug. Ze gaat de rol van Minnie spelen, haar lievelingsrol, in de cowboyopera 'La fanciulla del West' van Giacomo Puccini in een regie van de Duitse regisseur Nikolaus Lehnhoff.


· Lidewijde Paris bepreekt de nieuwste aanwas buitenlandse boeken.


· Virtuele vitrine met Ton Koopman.


· Het zesde en laatste deel van het hoorspel 'Oeroeg' uit, gemaakt door de HoorSpelFabriek, naar het gelijknamige boek van Hella Haasse.

Presentatie: Hans Smit

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.