Gemeente Brummen


Wie geeft er vorm aan herdenking 4 mei 2010 in dorp Brummen?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-12-2009)

De gemeente Brummen is op zoek naar een of enkele personen die mee willen helpen met het organiseren van de 4 mei herdenking in 2010. In 2010 viert Nederland dat het 65 jaar geleden is dat ons land is bevrijd. Ook worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, evenals alle andere oorlogslachtoffers nadien. In Eerbeek is het 4 mei comité al gestart met de voorbereidingen van de herdenking die op 4 mei plaats gaat vinden. In Brummen moet deze nog starten.

Jarenlang heeft een groep inwoners de herdenking in het dorp Brummen verzorgd. Echter de laatste jaren is door allerlei redenen het aantal burgers dat de organisatie vormt geslonken. De organisatie rustte het afgelopen jaar op de schouders van een enkele persoon. Reden voor het gemeentebestuur om Brummenaren op te roepen actief lid te worden van het Brummense 4 mei comité. Dit comité organiseert de jaarlijkse stille tocht en de aansluitende herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in Brummen.

Aanmelden nieuwe leden
De gemeente is daarom op zoek naar enthousiaste nieuwe leden die het belang van de jaarlijkse herdenking op 4 mei onderschrijven. De gemeente ondersteunt op verschillende manieren het herdenken op 4 mei, maar vindt wel belangrijk dat het initiatief bij de inwoners moet liggen. Voor vragen over het Brummense 4 mei comité of voor het aanmelden als nieuw lid van het comité kunt u contact opnemen met de gemeente Brummen. Contact-persoon is mevrouw I. Moor. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0575) 56 82 33 of via mail-adres bestuurssecretariaat@brummen.nl.

Lustrumjaar
2010 is een lustrumjaar en daarmee is 5 mei ook een officiële feestdag. Dit jaar staat het thema Vrijheid wereldwijd centraal. Meer informatie hierover vindt u op www.4en5mei.nl , de website van het Nationale Comité 4 en 5 mei.