Gemeente Zaanstad

04-12-2009
Darwinpark verfraaid met drie beelden Theo Schepens

Wethouder Ronald Ootjers onthult vrijdag 4 december drie nieuwe beelden van kunstenaar Theo Schepens in het Darwinpark. De beeldengroep is ter hoogte van de Koopvaardijstraat nummer 90 geplaatst en bestaat uit vrolijke figuren in acrobatische posities. Na de onthulling wordt ook het meerjarenverslag van de adviescommissie beeldende kunst van Zaanstad gepresenteerd.

De gemeente Zaanstad werkt sinds 2002 al aan de verfraaiing van het Darwinpark. Opzet is om van het park meer een verblijfpark te maken in plaats van alleen een groene route voor wandelaars en fietsers tussen de Zaandamse wijken. Er zijn nieuwe wandelpaden aangelegd, kunstwerken geplaatst en vier thematuinen ontwikkeld. Tijdens de opknapbeurt zijn in het noorderlijk deel van het park alleen de paden vernieuwd. Voor Zaanstad reden om dit deel van het park wat extra aandacht te geven met deze nieuwe beelden.

Na de onthulling van de beelden wordt ook het meerjarenverslag van de adviescommissie beeldende kunst gepresenteerd. In dit verslag wordt een toelichting gegeven over de projecten waar de commissie bij betrokken is geweest of over heeft geadviseerd. Het gaat om de periode van 2006 tot en met 2009. Er wordt ook kort stil gestaan bij het afscheid van twee leden van de commissie Jan Hein Daniëls en Maryan Geluk.

Het programma van vrijdag ziet er als volgt uit: 14.00 uur Welkomstwoord door wethouder Ronald Ootjers 14.05 uur Toelichting op het kunstwerk door Theo Schepens 14.15 uur Feestelijke onthulling
14.20 uur Sinterklaas en enkele pieten delen de meerjarenverslagen uit 14.25 uur Speech door Jan Hein Daniëls, voorzitter van de adviescommissie
14.30 uur Afsluiting door wethouder Ronald Ootjers 14.35 uur Warme chocolademelk en snoepgoed voor de aanwezigen