Ingezonden persbericht



1 - Persbericht -

Rotterdam, 7 oktober 2009


1 TIENDE EDITIE VAN BAZAR CURIEUX FESTIVAL MET MAJOR LAZER SOUNDSYSTEM (US/UK), MONOTONIX (IL) EN ROYAL BANGS (US) O.A.


2

De 10e editie van het Bazar Curieux festival vindt plaats op zaterdag 5 december 2009 in de Rotterdamse Maassilo. De eerste namen van het veelzijdige, internationale programma zijn Major Lazer Soundsystem (US/UK), Monotonix (IL) en Royal Bangs (US). Daarnaast zijn ook de Gidsen van Motel Mozaïque weer actief met opvallende gidstentochten die veelal overdag op Rotterdam-Zuid plaatsvinden en met kleine, bizarre performances in de avond.

Major Lazer Soundsystem
Major Lazer is ongetwijfeld dé revelatie van 2009. Met het langverwachte album Guns don't kill people, lazers do dichten de producers Diplo (US) en Switch (UK) alle gaatjes tussen dancehall en electro. Eerder werkte het duo samen met Santigold en M.I.A., nu duiken ze met zijn tweeën de jungle van Jamaica in. Ze brengen een eerbetoon aan de digitale dancehall uit de jaren '80 en hierbij krijgen ze vocale hulp van onder andere Santigold, Amanda Blank en Mr. Vegas.

Monotonix
Het Israëlische garagerock trio Monotonix staat bekend om hun heftige liveshows waarbij ze het publiek tot op het bot entertainen. De zanger schreeuwt, zingt, croont en danst door de zaal. Hij staat geen moment stil en als hij niet bezig is met zijn eigen broek, schoenen, T-shirt en snor in brand te zetten, wordt hij gedragen door het publiek of staat hij op de drumkit. De drummer die die hoe dan ook, waar dan ook, staand, liggend, springend, lopend, zittend door blijft drummen. En nog strak ook. Het enthousiasme van de band is aanstekelijk; publiek swingt, springt, danst en drumt mee. (Bron: 3VOOR12). Onlangs kwam hun album Where Were You When It Happened uit op het Drag City label.

Royal Bangs
Van het Amerikaanse vijftal Royal Bangs verscheen begin dit jaar het album We Breed Champions dat begin 2008 al in de VS uitkwam. Dankzij het Duitse label City Slang (Arcade Fire, Broken Social Scene, Get Well Soon) kan Europa nu ook kennismaken hun opgepepte indierock. Het Britse NME schreef er het volgende over: "belting garage rock, quirky indie pop and bamboozling electronica, all served up in one smart and super-confident package, rather like a chirpier, younger, less navel-gazing Radiohead." De tweede plaat getiteld Let It Beep is inmiddels af en komt in november uit.

Meer namen volgen spoedig.

Kaartverkoop
De voorverkoop voor Bazar Curieux 2009 start op zaterdag 10 oktober om 10:00 uur. Tickets kosten E17,50 (excl. voorverkoopkosten) en zijn verkrijgbaar via www.motelmozaique.nl

*** Einde persbericht ***