Sint leest voor uit eBook in Schiedamse bibliotheek


SCHIEDAM, 20091130 -- In de Schiedamse bibliotheek aan het Stadserf komt zaterdag 5 december om 14:00 uur Sinterklaas samen met zijn Piet voorlezen uit onze collectie leuke Sinterklaasboeken. Als primeur zal de Sint een verhaal voorlezen vanaf een heuse eReader. Dit is een nieuwe digitale manier om boeken te lezen. Alle kinderen van Schiedam zijn uitgenodigd en neem ook je ouders mee!

eBooks
Via Bibliotheek Waterweg is het vanaf nu mogelijk om eBooks en ook eAudioboeken te lenen zodat deze op eReaders, iPhones of computers digitaal te lezen zijn. Het lenen van deze eBooks is mogelijk met de ePortal. Na het aanmaken van een gratis ePortal account door de medewerkers van de bibliotheek kunt u overal inloggen en de online aangeboden digitale materialen lenen. Een bekende titel die al te leen is als eBook: Het Diner van Herman Koch.

ePortal
De ePortal bevat momenteel een flinke collectie eAudioboeken en Nederlandstalige eBooks. Deze collectie groeit jaarlijks met enkele honderden titels. Naast dit Nederlandstalige aanbod bevat de ePortal ook nog ruim 3.000 Engelstalige eBooks. Voorlopig zullen er nog geen eReaders geleend kunnen worden, maar op aanvraag kunnen de bibliotheekmedewerkers een korte demonstratie geven van een eReader en het uitlenen van de eBooks.
Meer informatie over de eBooks is te vinden op www.bibliotheekwaterweg.nl.
Voor het aanmaken van een gratis account kunt u zich melden bij onze informatiebalies, telefoonnummer: 010-714 63 00 of mailen naar: klantenservice@bibliotheekwaterweg.nl.

Sint leest voor in Bibliotheek Stadserf
Voor wie: alle kinderen uit Schiedam
Wanneer: zaterdag 5 december van 14:00 tot 15:00 uur
Waar: Bibliotheek Waterweg Stadserf 1, Schiedam





Ingezonden persbericht