TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-12-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 5 december
Radio 2 - 16.00 uur

TROS MUZIEKCAFÉ PAKT UIT OP 5 DECEMBER

Daniël Dekker heeft, om alvast goed in de stemming te komen voor pakjesavond, Laura Jansen en een aantal andere bijzondere artiesten uitgenodigd in TROS MUZIEKCAFE op zaterdag 5 december.

Producer John Ewbank, de grote man achter bijvoorbeeld Marco Borsato, kwam een videofilmpje van singer/songwriter Laura Jansen tegen op YouTube en haalde haar naar Nederland. Dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader en al negen jaar woonachtig in de USA wordt o.a. vergeleken met Tori Amos. Ze maakt een mix van donkere, alternatieve popliedjes en gevoelige pianosongs. Het debuutalbum van Laura heet 'Bells'.

El Pino & The Volunteers is een band uit Rotterdam, die in 2001 is opgericht door frontman David Pino. De band grossiert in een mengelmoes van alternatieve country, americana en pop. Zij wonnen in 2006 een Essent Award. In 2007 promoten zij hun debuutalbum 'Molten City' middels een rondgang langs vijf grote Nederlandse zalen. Op 16 november verscheen hun tweede album 'The Long-lost Art of Becoming Invisible' en er staat een clubtour gepland.

Jodie Kean heeft Schotse ouders, maar werd in Engeland geboren en groeide op in Nederland. Op haar achttiende zong Jodie in een band: "Dat was direct een groot orkest waarmee we allerlei artiesten begeleidden, van Rob de Nijs tot Boney M en Paul Young." Ze doet ook veel studiowerk en heeft nu het gevoel dat ze klaar is om zelf op de voorgrond te treden. Dit resulteerde in de singles 'Mad World' en 'Falling Down'.

De derde volwaardige cd van de Canadese singer-songwriter Cam Penner heet 'Trouble & Mercy'. Het is een verzameling van elf door de in Calgary, Alberta wonende artiest gecomponeerde liedjes. De opnamen van deze cd vonden plaats twee dagen nadat hij van een tournee was teruggekeerd, die een half jaar had geduurd. Daarbij trad hij op naast grote namen als Greg Trooper, Chip Taylor, Carrie Rodriguez, Fred Eaglesmith, John Prine en Richard Thompson. Tijdens die lange rondreis had hij de songs geschreven en ze geperfectioneerd zodat ze meteen klaar waren om definitief te worden opgenomen voor deze nieuwe cd.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl