Evangelische Omroep

BIJZONDERE VRIENDSCHAP PRINS BERNHARD IN BLAUW BLOED Zaterdag 5 december om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor het bijzondere verhaal van Gerben Sonderman. Van 1946 tot 1955 was hij de vlieger van het Koninklijk Huis en de beste vriend van prins Bernhard. De avonturen die de twee samen beleefden laten zich lezen als een jongensboek, tot Sonderman in 1955 op tragische wijze om het leven kwam. Prins Bernhard is zijn vriend nooit vergeten. Exact vijf jaar na de dood van de prins, staan we in Blauw Bloed stil bij deze bijzondere vriendschap. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Het afgelopen jaar beleefden onze royals een moeizaam jaar, waarin allerlei affaires de aandacht opeisten. In de studio is Telegraaf-journalist Alex de Vries te gast. Hij gaat in gesprek met presentator Jeroen Snel over de Nederlandse royals. Daarnaast kijken ze naar hoe het dit jaar de buitenlandse royals is vergaan. Op deze Sinterklaasavond heeft Blauw Bloed speciale aandacht voor een heel bijzonder poppenhuis. Aan 'Het Kleine Loo' hebben tientallen kunstenaars maandenlang gewerkt om allerlei koninklijke kamers tot in perfectie na te bootsen.

Blauw Bloed is aanwezig bij de repetities van een toneelstuk over het leven van prins Claus, dat op zondag 6 december in première gaat. Een aantal acteurs, waaronder hoofdrolspeler Thom Hoffman, komen aan het woord. Verder zien we in Blauw Bloed prinses Máxima, die deze week aanwezig was bij de uitreiking van de vijfde Altijd Onderwegprijs in Rotterdam. De prinses steekt de Stichting Zwerfjongeren Nederland een hart onder de riem.

Vorige week zag u in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van het Peter Stuyvesant Bal in New York. Modeontwerpster Monique Collignon geeft haar mening over de jurken en juwelen van de prinsessen Van Vollenhoven. Ook geeft ze haar visie op de kleding van Koningin Beatrix en prinses Máxima in de afgelopen maand.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


Noot voor redacties

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep